ΤΟΝ ''ΕΘΑΨΕ'' ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΑΝΗ

 

Μικρόφωνο δώσε στην κυρία Δήμητρα Λιάνη και θα σου πει τα καλύτερα για τον... ασυγχώρετο πολιτικά Ανδρέα Παπανδρέου. Παντα πολιτικά μιλάει η τελευταία σύζυγος του ιδρυτή του... σοσιαλιστικού κόμματος στην Ελλάδα, του κόμματος που παρήγαγε τη μεγαλύτερη διαφθορά στη χώρα. Και τα πιο επίλεκτα λαμόγια υπουργούς.

Για τι άλλο να μιλήσει η κυρία Λιάνη, όχι βέβαια ερωτικά, σεξουαλικά, σχετικά με τη συμβίωσή της με τον αλανιάρη Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου η κατάσταση της υγείας του, αλλά και η προχωρημένη ηλικία, επόμενο να του είχαν αφαιρέσει τον ανδρισμό του. Έτσι, λοιπόν, η κυρία Δήμητρα, με την οποία ουδείς πλέον ασχολείται μαζί της ως... πολιτικό πρόσωπο, αναθυμάται τις... παρακαταθήκες του μεγάλου αρχηγού. Τις οποίες, μάλιστα, και κατέθεσε σε βιβλίο που συνέγραψε.

Ο Ανδρέας αυτό, ο Ανδρέας εκείνο, λέει η κυρία Λιάνη. Αδιάφορο αν προσπαθεί το κορίτσι να κρατηθεί, να παίξει στην επικαιρότητα με τις αστείρευτες αποκαλύψεις για τον Ανδρέα. Στέκομαι σ' αυτό που είχε πει η χήρα του Παπανδρέου, ότι εκείνος ως πρωθυπουργός δεν θα υπέγραφε ποτέ κανένα μνημόνιο.

Συμφωνώ! Ο Ανδρέας είναι αυτός που περισσότερο από κάθε άλλον μεταπολιτευτικό πρωθυπουργό προκάλεσε τα μνημόνια. Η εκτός ελέγχου, η ασύδοτη «οικονομική» πολιτική του έφερε την Ελλάδα στο στόμα των λύκων.

«Όργανο των Αμερικάνων», έτσι είχε χαρακτηρίσει τον Γιώργο Παπανδρέου, τον υιό του Ανδρέα, η κυρία Λιάνη, η οποία αποκαλεί ως «Τζέφρυ» τον Νο 3 πρωθυπουργό με το όνομα Παπανδρέου. Τον άλλον γιο του Ανδρέα, τον Νίκο, τον λέει «πατροκτόνο», δηλαδή ότι στράφηκε ενάντια στον πατέρα του.

Λέει τα δικά της η κυρία. Είπαμε. Δώσε της μικρόφωνο, κι αυτή θα αρχίσει να κελαϊδάει για τον γίγαντα τον Ανδρέα. Έλα, όμως, που την έκανε την γκέλα! Την χοντρή πατάτα. Τι είχε πει η κυρία όταν την ρώτησαν για τον Τσοχατζόπουλο;

«Ο Ανδρέας δεν είχε σε εκτίμηση τον Άκη...».

Τον πέθανε τον λατρεμένο της Ανδρέα! Μ' αυτό το τεράστιο ψέμα σκότωσε όλες τις άλλες «αλήθειες», όλους τους ύμνους της για τον Ανδρέα. Γιατί; Ο πιο αγαπημένος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Αυτόν ήθελε για γραμματέα και γι' αυτό είχε συγκρουστεί με το μισό ΠΑΣΟΚ. Ο Άκης ήταν πιο κοντά στον Ανδρέα απ΄ό,τι οι άλλοι δυο της τρόικας, Γεννηματάς, Λαλιώτης. Και στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, μετά το θάνατο του Παπανδρέου, κέρδισε ο αντιανδρεϊκός Σημίτης τον φόλα παπανδρεϊκό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Κι όμως. Επειδή ο Τσοχατζόπουλος, το κατ' εξοχήν «παιδί» του Ανδρέα, αναδείχθηκε η μακράν αρπάκτρα του ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό η Λιάνη «αποκάλυψε» ότι δεν τον... εκτιμούσε ο άνδρας της. Οι αράδες αυτές με αφορμή ότι σα σήμερα 13 Ιουλίου, το 1989, ο μεγαλύτερος γαμιάς της πολιτικής Ελλάδος Ανδρέας Παπανδρέου σε ηλικία 70 χρονών ενυμφεύθη την, τότε, 34χρονη Δήμητρα-Μιμή Λιάνη.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ... ΤΣΙΠΡΑΣ!