ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ… ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

 

Η γνωστή γελοιότητα. Επώνυμοι Έλληνες, καλλιτέχνες και επιστήμονες, εξιοσέβαστοι και για γιαούρτωμα, υπέγραψαν ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ότι, δηλαδή, καλώς ο Τσίπρας χωρίς να ρωτήσει τον κόσμο, ούτε καν το κόμμα του, προχώρησε σε συμφωνία με τους Σκοπιανούς για το θέμα της ονομασίας τους.

Γιατί δημοσιοποίησαν τη “δήλωση συμφωνίας” τους μετά από πρωτοβουλία κυβερνητική, φιλοκυβερνητική, άσχετο αυτό, οι εν λόγω επώνυμοι συμπατριώτες; Το πιο σωστό θα ήταν να δηλώσουν προσωπικοί θαυμαστές του Αλέξη Τσίπρα. Έστω, ότι είναι ψηφοφόροι του Σύριζα. Πιο έντιμο θα ήταν αυτό.

Ακόμα κι αν πράγματι για λόγους εθνικούς κάποιος Έλληνας θεωρεί ότι έτσι κι όχι αλλοιώς έπρεπε να κλείσει το Σκοπιανό ζήτημα, ΔΕΝ υπογράφει καμία δήλωση την οποία καπηλεύται η μνημονιακή στη πράξη και αντιμνημονιακή στη πάρλα κυβέρνηση. Γιατί, στο φινάλε, μια τέτοια υπογραφή αβαντάρει την κυβέρνηση, που σύμφωνα με τα γκάλοπ δεν έχει πλειοψηφία, ούτε στηρίζεται σε κόμμα πρώτο στις προτιμήσεις.

Τελικά. Η Ιστορία θα αποδείξει αν αυτό που έκανε ο Τσίπρας κατ’ εντολή ξένων, θα σταθεί εθνικά συμφερόν, όχι οι… υπογραφές των επωνύμων. (Στη φωτό, ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, που “υπέγραψε” τη συμφωνία των Πρεσπών)

Διαβάστε ακόμα:

ΜΑΝΤΕΛΑ, ΣΥΜΒΟΛΟ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ