ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΝΕ ΤΟ ΣΑΚΑΤΕΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

Να πούμε μια ακόμα κουβέντα για την 24η Ιουλίου, το 1974, όπου όπως λένε έγινε σα σήμερα η αποκατάσταση της δημοκρατίας. Τι είναι αυτά, ρε, που ακόμα και μετά το πήδημα με τα μνημόνια συνεχίζουν να σαλιαρίζουν αυτά τα σάπια οι πολιτικά τρισάθλιοι.

Όταν αναφέρονται στην... αποκατάσταση της δημοκρατίας οι πονηροί υπονοούν ότι υπήρχε τέτοια στην Ελλάδα πριν από το 1967. Ε, λοιπόν, δεν υπήρχε καμιά δημοκρατία. Και ακριβώς επειδή ήταν ανύπαρκτη η πολιτική δημοκρατία, επειδή λειτουργούσε μία ποδοσφαιρικού τύπου κόντρα στα δύο παραδοσιακά κόμματα, γι' αυτό προέκυψε η χούντα, μάλιστα τόσο εύκολα. Φώτο, ο Κωνσταντίνος που παρίστανε τον βασιλιά με τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον παπατζή δήθεν αντιδεξιό, δήθεν αντιβασιλικό και ηγέτη της... δημοκρατικής παράταξης.

Άρα, για να επανέλθουμε στη μεγάλη μέρα της 24ης Ιουλίου 1974, δεν αποκαταστάθηκε καμιά δημοκρατία. Εκτός κι αν θεωρείται δημοκρατία ο κομματικός χουλιγκανισμός που θεσμοθετήθηκε. Χαρακτηρίζουν ''δημοκρατία'' διότι δεν μας κυβερνούν τίποτα νούμερα αξιωματικοί, αλλά γνήσιοι τυχοδιώκτες εκπαιδευμένοι στις κομματικές νεολαίες.

Τελικά. Με τη μεταπολίτευση, όταν πια βγήκαν από το παιχνίδι τα καθήκια, οι υπερπατριώτες καραβανάδες, έπεσε το χειρουργείο της Ελλάδος. Ποιά... αποκατάσταση, λοιπόν. Η καταραμένη γενιά του Πολυτεχνείου, για να μη ξεχνιόμαστε, ανέδειξε τους πρωταγωνιστές στα σκάνδαλα, στις αρπαχτές, με συνέπεια και, γιατί όχι, με στόχο τη χρεοκοπία μας.


Διαβάστε ακόμα:

ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 1965, ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ