ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΜΕ ΟΞΥΓΟΝΟΚΟΛΛΗΣΗ

 

Για όσους ασχολούνται με τη νεώτερη πολιτική Ιστορία του τόπου ο Νίκος Ζαχαριάδης είναι μεγάλο πρόσωπο. Τον βάζεις στη σέντρα. Αν τον αγνοείς, αν τον κάνεις στην άκρη, τότε δεν ασχολείσαι σοβαρά με τη μπάλα που παίζεται στην Ελλάδα. Και ποιο το ένα είναι το κόμμα, το ΚΚΕ.
Μιλάμε σοβαρά. Δεν υπάρχουν κόμματα στην Ελλάδα, δεν υπήρξαν ποτέ. “Παρατάξεις” υπάρχουν, δηλαδή κομματικός οπαδισμός, πιο συγκεκριμένα πολιτική αντιπαλότητα που εκφραζόταν με τα κόμματα. Στην πραγματικότητα το μοναδικό κόμμα είναι το ΚΚΕ.

Ο Νίκος Ζαχαριάδης που αυτοκτόνησε σα σήμερα πριν πρώτη Αυγούστου, το 1973, είναι ο μακροβιώτερος γραμματέας, δηλαδή αρχηγός του ΚΚΕ. Τον τοποθέτησε στην ηγεσία η Κομουνιστική Διεθνής το 1931 και για 25 χρόνια ήταν αμετακίνητος στο πόστο.

Αυτόν τον γίγαντα Ζαχαριάδη, που ορκιζόντουσαν στο όνομά του όλοι οι Έλληνες κομουνιστές, τον καθάρισε το κόμμα. Και οι Ρώσοι τον στείλανε εξορία στη Σιβηρία και μετά το θάνατό του τον...απεκατέστησε το κόμμα.

Αυτό θα πει κόμμα. Είμαστε υπεράνω θεών, ουρανών, ιδεολογιών, κοσμοθεωριών. Εμείς αποφασίζουμε ότι είσαι προδότης, χαφιές της ασφάλειας, εμείς σε δοξάζουμε ως άγιο, ως αξία αιώνια.

Αυτοαπαγχονίστηκε ο Ζαχαριάδης. Το κόμμα της αιώνιας αλήθειας ανακοίνωσε ότι πέθανε από συγκοπή και πριν τον βάλουν στο φέρετρο τον είχαν μακιγιάρει στο λαιμό, να μη διακρίνονται τα σημάδια από τη θηλειά. Μετά από 18 χρόνια τον ξέθαψε ο γιος του και φάνηκε η αλήθεια. Είχαν σφραγίσει με οξυγονοκόλληση το κόκκινου χρώματος σιδερένιο φέρετρο, να μην το ανοίξει κανείς, διότι στη Σιβηρία κάνει κρύο του κερατά και θα κρυολογούσε ο πεθαμένος.

Το αγαπημένο παιδί του Ιωσήφ Στάλιν ήταν ο Ζαχαριάδης. Γι' αυτό και ο Έλληνας αρχηγός έδωσε στον γιο του το όνομα του “πατερούλη”. Ο Ιωσήφ – Σήφης – Ζαχαριάδης δεν έγινε σταλινικός όπως ο μπαμπάς του, αλλά καπιτάλα, έστησε γραφείο ταξιδίων και δούλευε εκδρομές από Αθήνα-Ρωσία.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ