ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΕΦΟΡΙΑΚΟ

 

Τον Οκτώβριο του 1935 η στρατηγάρα ο Κονδύλης κατέλαβε την εξουσία. Μαγκιά. Και με μαϊμού δημοψήφισμα ξανάφερε τον βασιλιά. Οι στρατιωτικοί οι οποίοι θέλουν να σώσουν την πατρίδα, όμως όχι από εξωτερικό εχθρό, είναι φαιδροι. Τύποι επιθεωρησιακοί. Γραφικοί. Άτομα της πλάκας. Και όσο περισσότερα γαλόνια έχουν τόσο περισσότερο μαλάκες είναι. Και με γνήσιο δημοψήφισμα ο κόσμος θα έλεγε «Ναι» να επιστρέψει ο βασιλεύς Γεώργιος. Τι, όμως, να περιμένεις από έναν καπετάν χάλια καπαβανά.

Τον Ιανουάριο του 1936 το κόμμα του Ιωάννη Μεταξά πιάνει ποσοστό ΣΥΡΙΖΑ στις ''καλές'' του εποχές, λιγώτερο από 4%, και σ’ αυτόν δίνει εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση ο βασιλιάς Γεώργιος, διότι δεν τα βρίσκουν τα κόμματα, να συνεργαστούν κυβερνητικά. Φοβερό! Ο Μεταξάς κάτι μεταξύ Ανέλ του Καμένου και της πρώην Δημάρ του Κουβέλη παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης απ’ όλα τα άλλα τα κόμματα και στη συνέχεια καταργεί Βουλή, κλείνει το μαγαζί για πέντε μήνες.

Τον Μάιο του 1936 γίνονται διαδηλώσεις εργατών και εύκολα, πολύ εύκολα ο Μεταξάς, μία φάτσα κάτι μεταξύ γυμνασιάρχη και εφοριακού, κάνει δικτατορία. Σα σήμερα 4 Αυγούστου το 1936 αρχίζει η μεταξική περίοδος δικτατορίας, η επόμενη έγινε μετά από τρεις δεκαετίες, το 1967. Ευτυχώς, σήμερα είμαστε στην Ευρώπη και δεν κινδυνεύουμε από κανέναν Κονδύλη, Μεταξά, Παπαδόπουλο. Μας πηδάνε αντιδικτατορικοί, με τη συναίνεση του λαού.

Να την περάσουμε στο ντούκου αυτή την ημέρα μνήμης, την 4η Αυγούστου, που μας παραπέμπει κατ’ ευθείαν σε στρατιωτική δικτατορία, εκείνη του 1936. Να μπούμε στο ψητό. Χούντα τον Απρίλιο του 1967, δηλαδή μόνον 31 χρόνια μετά απ’ εκείνη του Ιωάννη Μεταξά. Και μόλις 18 χρόνια μετά το τέλος του Εμφύλιου. Υπ' όψιν ότι πριν το 1936 προηγήθηκαν κι άλλα κινήματα στρατιωτικών. Από το 1974 έχει να γίνει δικτατορία στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν είναι...πρόοδος. Όχι, βέβαια.

Αν δεν ήταν η Ελλάδα μέλος της Ενωμένης Ευρώπης με τίποτα δεν τη γλυτώναμε άλλη μία χούντα. Με την πείνα που έχει πέσει, μάλιστα με κυβέρνηση αριστεράς, όλο κάποιοι υπερπατριώτες καραβανάδες θα την είχαν κάνει μια βραδιά με φεγγάρι. Το χειρώτερο; Σήμερα, σε σύγκριση με το 1936 και το 1967, μεγαλύτερο είναι το ποσοστό του κόσμου που θα επιθυμούσε μία «πρωτοβουλία» αξιωματικών να καταργήσουν τον κοινοβουλευτισμό. Ακριβώς. Ποιοί και πόσοι θα έβγαιναν στους δρόμους αν θα έβγαιναν τα τανκ από τα στρατόπεδα.

Δεν ήθελαν τόσοι πολλοί Έλληνες κατάλυση της... δημοκρατίας το 1936 και το 1967, όσο σήμερα! Άρα, πρόκειται περί πλαστογραφίας να πεις ότι πολιτικά η Ελλάδα ωρίμασε, ήρθε πιο κοντά στη Δυτική Ευρώπη, όπου εκεί σήμερα είναι αδιανόητη μία δικτατορία.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΨΙΝΑΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΣΕ… REALITY