ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΞΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη
Ό,τι αντικοινωνικό βιώνουμε σ' αυτό τον τον τόπο, ακριβώς το ίδιο μας επιτίθεται ξανά. Μας σκοτώνει ξανά. Πως το λες αυτό το κακό; Κατάρα. Θεομηνία. Μήπως δεν είναι έργο Θεού. Μήπως μας αξίζει. Μήπως η ευθύνη είναι ολάκερη δική μας.
Και είναι άδικο, αλλά και τουλάχιστον υποκριτικό να ρίχνουμε ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία στην πραγματικότητα απαιτούμε να είναι ανεύθυνοι, και να ενεργούν πελατειακά με τους έχοντες δικαίωμα ψήφου. Να πούμε και το άλλο. Στο φινάλε πόσο μας ωφέλησε να παρακολουθούμε το show της κομματικής αντιπαλότητας του εκάστοτε πρωθυπουργού με τον εκάστοτε αυριανό αντικαταστάτη του;

Μόνο τον Αύγουστο του 2007, στις πυρκαγιές της Ηλείας, σκοτώθηκαν 67 άνθρωποι. Με το που προκηρύσσει εκλογές ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ξεκινούν οι φωτιές στην Πελοπόννησο στις 28 Ιουνίου. Τελικά, τέθηκαν υπό έλεγχο στις 3 Σεπτεμβρίου αφού συνολικά κάηκαν 4,5 εκατομμύρια ελαιόδενδρα, 60.000 ζώα, 1.500 σπίτια, ενώ έμειναν άστεγοι περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι.

Για τις φονικές πυρκαγιές σα σήμερα, Αύγουστο του 2007, στην Ηλεία, οκτώ χρόνια αργότερα για πρώτη φορά εκδικάστηκε υπόθεση στο πλημμελειοδικείο Πύργου, μετά από μήνυση αλλοδαπού, ο οποίος είχε υποστεί εγκαύματα. Κρίθηκαν ένοχοι ο νομάρχης Ηλείας και ο δήμαρχο Ζαχάρως, επειδή είχαν αμελήσει να πάρουν τα δέοντα προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα.

Δεν εξετάζω το μέγεθος και το είδος της ποινής –10ετής φυλάκιση, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα ή 1.200 ευρώ το μήνα. Στέκομαι στο γεγονός ότι, επιτέλους, κάποιοι τιμωρήθηκαν σ' αυτή τη χώρα της ανευθυνότητας και της ατιμωρησίας.

Απεναντίας, παραμένει ατιμώρητο το παρανάλωμα της ελληνικής οικονομίας που οδήγησε στην αυτοχειρία χιλιάδες Έλληνες και μετέτρεψε την ζωή των υπολοίπων σε πραγματική κόλαση. Εννέα χρόνια από την εκδήλωση του δεν έχουν καταλογιστεί ούτε πολιτικές ευθύνες.

Και θα παραμείνει ατιμώρητη η χρεοκοπία της χώρας γιατί τώρα πια όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι, όλοι έχουν ευθύνες. Και ο Καραμανλής για την πολιτική του των δανείων και της σπατάλης και ο ΓΑΠ που έφερε στη χώρα το ΔΝΤ και βέβαια ο Τσίπρας. Για το μπάτε σκύλοι και αλέστε στο πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησης της πρώτης φοράς αριστεράς και στη συνέχεια για τις χωρίς προηγούμενο παλινωδίες και πειραματισμούς (;) της πολιτικά τυχοδιωκτικής συνεργασίας των συριζανέλ.

Ποιος θα στείλει τον άλλον στο Ειδικό Δικαστήριο; Ουδείς. Μη λησμονούμε. Ψηφίστηκε ο ΓΑΠ για να φάει ο κοσμάκης ψωμί, αφού όπως έλεγε λεφτά υπάρχουν, και προέκυψε μνημόνιο με δραματικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Εξελέγη ο αντιμνημονιακός Σαμαράς για να μας βγάλει από το μνημόνιο και ψήφισε κάτι εφαρμοστικούς νόμους να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Μια και δυο δόθηκε εμπιστοσύνη στον Τσίπρα για να σχίσει τα μνημόνια και έφερε ένα τρίτο μνημόνιο. Τρίτο και φαρμακερό.

Εγκλήματα χωρίς τιμωρία...

Διαβάστε ακόμα:

ΑΙΜΑ, ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΣΤΑΛΙΓΚΡΑΝΤ