Ντροπη στην εφορια αρχαιοτητων

 

Έλεος πια. Τι πρέπει να κάνουμε, να τους φτύσουμε στην μούρη; Χρόνια ολόκληρα μιλάμε και γράφουμε για την άθλια κατάσταση του αρχαιολογικού χώρου της Βραυρώνας. Και όπως συμβαίνει πάντα σε αυτόν τον τόπο… φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Τα προβλήματα στον αρχαιολογικό χώρο προκύπτουν από τη γραφειοκρατεία αλλά και από την ασυνεννοησία των αρμόδιων φορέων για την ανάληψη της ευθύνης στη φροντίδα ενός τόσο σημαντικού αρχαιολογικού μνημείου. Για άλλη μια φορά το λέω, πρέπει να διαμαρτυρηθούμε έντονα για την κατάσταση που επικρατεί. Πρέπει να πέσουν κεφάλια.

Στην Βραυρώνα, εδώ και χρόνια ο αρχαίος ναός είναι παραδομένος στο έλεος των καιρικών φαινομένων, με συνέπεια να αρκεί μια δυνατή βροχόπτωση και η περιοχή να μετατρέπεται σε λίμνη.

Η Βραυρώνα είναι σημαντικός αρχαιολογικός χώρος της Αττικής, γνωστή για τον ναό της Αρτέμιδος. Ήταν χτισμένη σε έναν κολπίσκο στις ακτές του Νότιου Ευβοϊκού κόλπου, κοντά στον σημερινό οικισμό της Λούτσας. Πρωτοκατοικήθηκε από την νεολιθική εποχή.

Την εποχή του Θησέα (εποχή του χαλκού) η Βραυρώνα ήταν ένας από τους 20 δήμους που ενώθηκαν και αποτέλεσαν το μετέπειτα Αθηναϊκό κράτος. Σταδιακά η Βραυρώνα εξελίχθηκε σε τόπος λατρείας της Αρτέμιδας και χτίστηκε ναός αφιερωμένος σε αυτή (εξ ου και η Λούτσα έχει μετονομαστεί σε Αρτέμιδα).
Αρχαιολογικός χώρος: Για να φτάσεις εκεί πρέπει να περάσεις την λεωφόρο του κιτς μέσα από την αυθαίρετη, άναρχη και ακαλαίσθητη Λούτσα που…

Η συνέχεια εδώ nikosonline.gr