Αισθανομαι ταπεινωση και ντροπη

 

Ανάγκασαν αυτόν τον άνθρωπο, αυτόν τον υπηρέτη των γραμμάτων και τεχνών, στα 81 του χρόνια, να περιμένει 8 ώρες στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, επειδή έχει αναλάβει πρόεδρος και θέλει να σώσει το Θεατρικό Μουσείο. Τον ανάγκασαν να πει ο ίδιος: ««Αισθάνομαι μεγάλη ταπείνωση και ντροπή».

Ανίκανοι, τεμπέληδες, ημιμαθείς και ατάλαντοι έχουν καταλάβει τα πόστα και τις καρέκλες – και δεν κάνουν τίποτα. Και όχι μόνο αυτό, δεν μπορούν ούτε να προστατεύσουν τις αξίες και τις αρχές των γνήσιων διανοούμενων, των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών.

Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος είναι ένας τέτοιος άνθρωπος. Καθηγητής φιλόλογος, συγγραφέας, θεατρικός κριτικός, μεταφραστής αρχαίων κειμένων και στιχουργός. Πολλοί ίσως τον ξέρουν με τον ψευδώνυμο του: Κ.Χ. Μύρης.

Πριν λίγες μέρες αυτό που έζησε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων είναι μια μεγάλη ντροπή. Όχι για εκείνον, αλλά για το υπουργείο Πολιτισμού: «Ήμουν οκτώ ώρες στον προθάλαμο των κελιών. Ήμουν υπό κράτηση. Δικάστηκα για το Θεατρικό Μουσείο παρότι τόνιζα πως το χρέος μας είναι ό,τι μάς χρωστάει το υπουργείο Πολιτισμού», είπε ο ίδιος ταλαιπωρημένος και κουρασμένος.

Ο κ. Γεωργουσόπουλος σαν πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου - Θεατρικού Μουσείου (ΚΜΕΕΘ-ΘΜ), έχει βάλει σκοπό του να σώσει αυτό το πολύτιμο Μουσείο, και πάντα…

Η συνέχεια εδώ nikosonlike.gr