ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ

 

Προηγήθηκε του Άκη Τσοχατζόπουλου ο Αγαμέμνων ή Μένιος Κουτσόγιωργας. Σα σήμερα 2 Οκτωβρίου, το 1990, προφυλακίστηκε ο τότε αντιπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παραδοσιακός φαύλος πολιτικός από την Πάτρα, μέσα στα πρώτα πιστόλια του επαναστατικού και ανατρεπτικού παραμύθι φούρναρης κινήματος του Ανδρέα Παπανδρέου. Στην μπουζού υπόλογος για το περιβόητο σκάνδαλο Κοσκωτά. Ποια ήταν η ενοχή του;

Ο μεγαλοαπατεώνας Γιώργος Κοσκωτάς είχε σπρώξει στον κυρ Μένιο, φανατικό και έξαλλο ''αντιδεξιό'', ένα πακετάκι δύο εκατομμύριων δολαρίων, ποσό που το είχε καταθέσει σε ελβετική τράπεζα. Τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, ότι τα λεφτά τα βούτηξε ο Κουτσόγιωργας, την έκανε ο κομουνιστής δημοσιογράφος, κομματικός του ΚΚ Εσωτερικού, όχι του ΚΚΕ, Γιώργος Μαύρος.

Σημείωση. Ο Γιώργος Μαύρος, ο πρώτος δημοσιογράφος στην Ελλάδα που πήρε συνέντευξη από τον Λεχ Βαλέσα και τον Χομεϊνί του Ιράν, ήταν ο “Σοφοκλής”. Έτσι υπέγραφε στον “ΦΙΛΑΘΛΟ”, ο άρρωστος γάβρος Γιώργος Μαύρος, ως “Σοφοκλής” στην καθημερινή στήλη του για το χρηματιστήριο. Ο Μαύρος, που πέθανε το 2007 ήταν οικονομικός σύμβουλος του εκάστοτε διοικητή της Εθνικής Τράπεζας.

Επιστροφή στον Μένιο Κουτσόγιωργα. Φοβερός κανονιέρης. Με το στόμα δεν παιζόταν. Είχε πει τη φοβερή ατάκα στη Βουλή, απευθυνόμενος στα παικτάκια της ΝΔ. “Εσείς δεν δικαιούσθε να ομιλείτε!”. Κανένας μαλάκας από την ΝΔ δεν του είπε: ''Εχεις δίκαιο. Όποιος δεν τα αρπάει, όποιος δεν είναι διαπλεκόμενος, δεν έχει δικαίωμα να ανοίγει το στόμα του''.

Ο Κουτσόγιωργας πέθανε ενώ απολογούνταν στο Ειδικό Δικαστήριο, σε live τηλεοπτική μετάδοση! Ανατριχιαστικό. Κάποια στιγμή, όρθιος, μπροστά στο μικρόφωνο, έγειρε το κεφάλι του, εσίγησε και διπλώθηκε. Τέλος.

Ο λαός των Πατρών τίμησε τη μνήμη του πιαστράκια Κουτσόγιωργα εκλέγοντας, με το ΠΑΣΟΚ βέβαια, βουλευτή τον γιο του. Να 'μαστε καλά εμείς κι ας τα αρπάνε κάποιοι αγωνιστές της δημοκρατίας. Και της λεγόμενης προοδευτικής παράταξης.


Διαβάστε ακόμα:

ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ... ΠΛΟΥΣΙΟΙ