ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟΣ ΤΖΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

 

Καμία έκπληξη που το συριζαίικο υπουργείο παιδείας αποφάσισε να μην ισχύει το πνεύμα και η πρακτική της αριστείας και να βγουν με… κλήρωση οι μαθητές που θα κρατάνε τη σημαία στη παρέλαση. Κι όχι μόνον οι σημαιοφόροι, αλλά και οι παραστάτες, κι όσοι θα καταθέσουν στεφάνια.

Αυτή η πολιτική απόφαση είναι η ΜΟΝΗ συνεπής της τετραετίας σύριζα. Να είμεθα δίκαιοι. Οι άνθρωποι είναι αριστεροί και στο θέμα αυτό εκφράζουν την κομματική και ιδεολογική τους προέλευση.

Στις καπιταλιστικές κοινωνίες παίζει ο ανταγωνισμός. Προχωράει ο καλύτερος. Με την αντίληψη αυτή λειτουργεί ο πανεπιστημιακός πρωταθλητισμός στη Δύση. Για τον αριστερό, δηλαδή τον κρατιστή, ο νέος δεν έχει ανάγκη να προσπαθήσει να διακριθεί, να προοδεύσει. Για τη ζωή του, το μέλλον του, την οικογένεια του θα φροντίζει το κόμμα, το κράτος.

Οι συριζαίοι, βέβαια, είναι για να τους φτύνεις. Και να τους μουτζώνεις. Πρώτον, γιατί είναι ολότελα αναξιόπιστοι. Έχουν πει σ’ όλους τους τόνους οι απατεώνες ότι θα καταργήσουν τις παρελάσεις. Ούτε κι αυτό το έκαναν. Και δεύτερον, αυτά τα περί μη ανταγωνισμού των μαθητών να αρχίσουν να τα εφαρμόζουν αφού πρώτα φτιάξουν αριστερή κοινωνία, όχι υπηρετώντας καπιταλιστικά καθεστώτα με πολιτική ''συνέπεια'' πιο δουλική από τους δεξιούς.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΑΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ... ΞΕΧΑΣΑΝ