ΟΠΩΣ Ο ΕΡΩΤΑΣ, ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!
Αν οι συνωμότες τα είχαν καταφέρει να δολοφονήσουν τον Χίτλερ, τότε οι Γερμανοί αξιωματικοί που ήθελαν να απαλλαγούν από τον παρανοϊκό, θα τοποθετούσαν στη θέση του τον Ρόμελ. Τη μέγιστη στρατιωτική φυσιογνωμία της ναζιστικής Γερμανίας, τον στρατάρχη που δεν ήταν οπαδός, ούτε έγινε ποτέ μέλος του κόμματος των ναζί.
Ο Έρβιν Ιωάννης Ευγένιος Ρόμελ δεν είναι σίγουρο, όσο κι αν έχει ερευνηθεί, ότι συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του καγκελάριου του Γ' Ράιχ. Να, όμως, που ο Χίτλερ πείστηκε για την προδοσία του ηρωικού και ικανότατου Ρόμελ. Και επειδή δεν ήταν δυνατόν να περάσει από δίκη, να κατηγορήσει κοτζάμ Ρόμελ, έναν λατρεμένο στρατιώτη της χώρας, του έστειλε μια κάψουλα με υδροκυάνιο να αυτοκτονήσει. Ή παίρνεις την κάψουλα ή το μαύρο σκοτάδι τρώει την αγαπημένη σου γυναίκα και τον μονάκριβο γιο σου.
Ο γιος έζησε. Ο Μάνφρεντ Ρόμελ από το 1974 έως το 1996 εκλεγόταν δήμαρχος στην Στουτγάρδη, ένας από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς της Γερμανίας. Στις 16 Οκτωβρίου σα σήμερα, το 1944, ο 53χρονος ήπιε το δηλητήριο κατ' εντολήν του Χίτλερ, και από το καθεστώς κηδεύτηκε ως ήρωας πολέμου.
Από τις ασπρόμαυρες αμερικάνικες ταινίες πιτσιρικάδες γνωρίσαμε την “Αλεπού της Ερήμου”, όπως έτσι έχει χαρακτηριστεί στην στρατιωτική Ιστορία ο Ρόμελ, για όσα νούμερα έκανε στους συμμάχους στη Βόρειο Αφρική και για τις μεγάλες του επιτυχίες.
Διοικητής μεραρχίας πάντσερ στο εκστρατευτικό σώμα ο Ρόμελ είχε αποστολή να βοηθήσει τον ιταλικό στρατό με το χαμηλό ηθικό και τους στρατηγούς της πλάκας, μετά τις συντριβές τους από τους Βρετανούς. Μπαίνει στο παιχνίδι της Αφρικής ο Ρόμελ και αλλάζει στο σκηνικό, μάλιστα με λιγώτερες δυνάμεις. Το ένα κόλπο καπάκι μετά το άλλο. Μαϊμού υποχωρήσεις που παραπλανούν τον εχθρό, και τον παρασύρουν σε παγίδες. Για να δείχνει ότι έχει αριθμητική υπεροχή σε άνδρες, με κινητήρες αεροπλάνων πάνω σε φορτηγά αυτοκίνητα, σηκώνει παντού σκόνες, και από τα αεροπλάνα των Βρετανών νομίζουν ότι ο τόπος είναι γεμάτος τανκ. Τέτοια τρυκ, από την “Αλεπού της Ερήμου”.
Ήταν οπαδός του “κεραυνοβόλου πολέμου” αυτή η στρατιωτική ιδιοφυία που έλαβε μέρος και στον Α' παγκόσμιο πόλεμο. Με 200 Γερμανούς τον Οκτώβριο του 1917, παλληκάρι 26 χρονών, συλλαμβάνει 150 Ιταλούς αξιωματικούς, 9.000 στρατιώτες, ολόκληρη τη φρουρά. Τον Δεκέμβριο του 1940 καταλαμβάνει το γαλλικό λιμάνι Χερβούργο, άλλη αστραπιαία κίνηση του, αιχμαλωτίζει 100.000 άνδρες των συμμάχων και καταστρέφει 2.500 εχθρικά τανκ, με ελάχιστες απώλειες, 2.500 άνδρες και 40 άρματα μάχης.
Διαβάστε ακόμα:
ΩΡΑΙΟΣ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΣ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ