ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΒΙΟΣ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ

 

Επειδή πολλοί δεν το γνωρίζουν. Επειδή πολλοί θαρούν ότι η λέξη- κλειδί «Αλλαγή» εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην κομματική προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίστηκε με τη μεταπολίτευση και κλερδισε τις εκλογές για πρώτη φορά το 1981, σα σήμερα 18 Οκτωβρίου. Δεν είναι έτσι. Γι’ αυτό ίσως αξίζει να σημειώσουμε ότι για «Αλλαγή» πρώτος παραμύθιασε ο πατήρ, ο Γεώργιος Παπανδρέου.

Επίσης. Επί Ενώσεως Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου έπαιξε το απολύτως φασιστικό «Εμείς είμαστε η δημοκρατική παράταξη». Ο ορισμός του φασισμού. Εμείς, δηλαδή, αυτοχαρακτηριζόμαστε «Δημοκρατικοί», άρα οι άλλοι, οι απέναντι, οι αντίπαλοι «Δεν είναι δημοκράτες, είναι φασιστόμουτρα».

Μ’ αυτά τα δυο επικοινωνιακά ατού, την «Αλλαγή» και την «Δημοκρατική παράταξη», έπαιξε μπάλα και ο υιός Παπανδρέου, ο Ανδρέας και πέτυχε και τους δυο στόχους του. Πρώτον, να καταπιεί κομματικά την Ένωση Κέντρου και, δεύτερον, να γίνει καθεστώς, κράτος εν κράτει χούντα πραγματική, στην Ελλάδα.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν γοητευτικός. Σε κατακτούσε αμέσως αν τον συναντούσες. Σε μάγευε. Είχε αυτό το χάρισμα. Ήταν και προσωπικότητα. Καμιά σχέση με Σαμαρά και Τσίπρας, ούτε Κώστα Καραμανλή και Σημίτη. Έλα, τώρα. Κι όταν λέω προσωπικότητα εννοώ και σε επιστημονικό επίπεδο, ο κορυφαίος στην ειδικότητά του. Αναγνωρισμένος για το κύρος του και τις γνώσεις του ως καθηγητής πανεπιστημίου στις ΗΠΑ.

Ήταν και μπουρδελιάρης ο Αντρέας, όμως. Και αλανιάρης. Και πότης. Και παρεατζής. Και μπουζουκόβιος. Φοβερά πράγματα. Πρωθυπουργός της Ελλάδος και στα γενέθλιά του ο Στράτος Γιδόπουλος της ΑΕΚ του πήγαινε στο Καστρί την ρεμπετατζού Ρίτα Σακελλαρίου. Κι αυτός στην παραμύθα πουλούσε στον κοσμάκη το χαβαλέ του. «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Η ...σοσιαλιστική αλλαγή με το...σοσιαλιστικό κίνημα του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΣΙΡΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ