ΚΑΝΤΗΛΑΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ

 

Αυτός που θα πετάξει γιαούρτι στη μάπα του συντρόφου Κώστα Γαβρόγλου είναι τεντυμπόυς; Τρομοκράτης. Εξτρεμιστής. Ο κύριος υπουργός παιδείας, Κωνσταντινουπολίτης και αμερικανοσπουδαγμένος, προκαλεί. Και ρωτάω. Αυτός που θα τον φτύσει κατάμουτρα θα είναι αλήτης; Περιθωριακός. Αναρχικός. Ακροδεξιός.

Έγινε μία «συμφωνία» για τον απόπατο, μετά από παζάρι, που δεν τιμάει και τις δύο πλευρές, ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο. Και ο εν λόγω Γαβρόγλου είπε στον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο «Ακούμε προσεκτικά κάθε προβληματισμό για τη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου».

Ο Γαβρόγλου είναι Σύριζα, δεν είναι ΝΔ, ούτε Ανέλ. Ο Σύριζα είναι υπέρ τον διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας. Κι αυτή δεν είναι αριστερή τοποθέτηση. Το τι είναι αριστερά είναι σύμπαν άγνωστο για τους σιριζαίους. Όλα τα δεξιά κόμματα στην Ευρώπη από τους περασμένους αιώνες έχουν ξεκαθαρίσει οριστικά την υπόθεση Εκκλησία από το κράτος.Άλλο το κράτος, άλλος το μαγαζί που εμπορεύεται θρησκεία.

Ο Σύριζα, λοιπόν, όφειλε να είχε τελειώσει τη δουλειά. Όχι τωωωωωώρα να μας λέει ότι… ''Θα ακούσουμε προσεκτικά τι λέει η πλευρά της εκκλησίας''. Τι να σου πει, ωρέ καραγκιόζη της πολιτικής και της αριστεράς, η άλλη πλευρά; Ο Σύριζα δεν βγήκε για να… προβληματιστεί στο τι πρέπει να κάνει, ούτε για να λάβει υπ' όψιν τις απόψεις της… εκκλησίας.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΝΑΖΙΣΤΗΣ