ΤΑ «ΜΠΡΑΒΟ» ΔΕΞΙΩΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Καταχειροκροτήθηκε, λέει, ο Τσίπρας στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατηκού κόμματος της Γερμανίας. Φοβερά πράγματα. Μόλις, λέει, ανέβηκε στο βήμα ο Έλληνας πρωθυπουργός, τον υποδέχτηκαν θερμά. Το λένε και δεν ντρέπονται.

Γιατί, όχι; Σε μαλάκες απευθύνονται. Και ο,τι τσιμπήσουν.

Μόνον τιμητικό και… ευχάριστο δεν είναι να χειροκροτάει ο δεξιός κάποιον που αυτοαποκαλείται αριστερός και πολιτεύεται αναντάμ παπαντάμ δεξιά. Να ξέρουμε τι λέμε.

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) που ιδρύθηκε πριν από ενάμισυ αιώνα ως μαρξιστικό, ως εργατικό, εδώ και χρόνια και καιρούς κάνει πρωταθλητισμό στη Γερμανία. Και είναι δεξιό, βέβαια. Πιο σωστά, δεξιότατο. Το ότι θεωρείται δεξιό το άλλο μεγάλο κόμμα, το Χριστιανοδημοκρατικό, αυτό της Μέρκελ, δεν σημαίνει ότι είναι… σοσιαλιστικό, αριστερό το αντίπαλο, το SPD.

Δηλαδή, τι; Το Σοσιαλδημοκρατικό, με κάποιους ψευτοαριστερούς πιο ξεφτύλα απ’ αυτούς του Σύριζα, και πρόεδρο τον σοβαρό χάλια Μάρτιν Σούλτς, είναι… υπέρ της Ελλάδας; Ενάντια των μνημονίων. Αντίθετο της υπερφορολόγησης των Ελλήνων. Υπ’ όψιν ότι το SDP συγκυβερνά σήμερα με το Χριστιανοδημοκρατικό.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ... GEORGE!