ΟΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΗΣ 17 Ν COPYRIGHT ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ

 

Γέννημα της μεταπολίτευσης η οργανωμένη, αυστηρά συνωμοτική και ακραία ιδεολογικοπολιτική,  τρομοκρατική συμμορία. Κύριος εκφραστής της η ''17 Νοέμβρη'' που, με την πολύχρονη αιματηρή της δράση, προσέδωσε νταηλήκι το δικό της νόημα στη φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, σα σήμερα 17 Νοεμβρίου.

Γιατί κάποιος, σίγουρα ιδεολόγος και φανατίλα, στρατεύεται στην τρομοκρατική οργάνωση και το ρίχνει στις ληστείες τραπεζών και τις δολοφονίες, όπως οι Κουφοντίνες της 17 Ν και οι άλλοι που ακολούθησαν άλλων ίδιας κοπής συμμοριών; Επειδή έχει αντιληφθεί πως δεν αλλάζει τίποτα με τη σημαδεμένη κοινοβουλευτικού τύπου δημοκρατία. Είναι, δηλαδή, ο κομουνιστής ο οποίος δεν εκφράζεται από το μαγαζάκι του ΚΚΕ. Από την άλλη, το ΚΚΕ, περισσότερο από τα άλλα, τα μη κομουνιστικά κόμματα, είναι που καταδικάζει αυτού του τύπου τρομοκράτες, επειδή με την ένοπλη βία δεν βοηθιέται το... λαϊκό κίνημα. Εδώ γελάμε. Γιατί το ΚΚΕ, με την κοντά στον αιώνα Ιστορία του, πράγματι... βοήθησε το λαϊκό, το εργατικό κίνημα.

Δεν είναι δολοφόνος γεννημένος ο τρομοκράτης. Σε καμιά περίπτωση ένας πορωμένος κακοποιός, άλλωστε δεν βγαίνει στην παρανομία για να κονομήσει. Τα λεφτά από τις τραπεζικές ληστείες πάνε στον αγώνα. Η οργάνωση έχει τα έξοδα λειτουργίας, και μακριά η κουβέντα για... μισθούς και μπόνους, λόγω των επιτυχιών της τρομοκρατικής δράσης. Ανατινάξεις κτηρίων, επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα κ.α. 
Αυτά δεν είναι καινούργια. Είναι πρακτικές όλων των τρομοκρατικών συμμοριών παγκόσμια. Είναι η συνέχεια της κομματικής δράσης του Ιωσήφ Στάλιν (Στη φώτο νεαρός επαναστάτης και αφεντικό της Σοβιετικής Ένωσης). Ο Γιόζεφ ήταν ο πιο τσαμπουκαλεμένος από τους μπολσεβίκους, ένας αδίστακτος φονιάς, και γι' αυτό ο θείος Λένιν του ανέθεσε τη βρώμικη δουλειά. Με διπλωματούχους μαχαιροβγάλτες στην ομάδα του ο Γεωργιανός έκανε μπούκες σε τσαρικούς, σε λεφτάδες, και τους τα έπαιρνε. Ένοπλη βία. Στο όνομα του λαού, να έχει καύσιμα η οργάνωση, για τα τρέχοντα έξοδα.