ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ...

 

Όπως τα λέγαμε. Όπως τα περιμέναμε. Το show στην επέτειο του Πολυτεχνείου ήταν για μια χρονιά ακόμα απλά μια ρεπετισιόν. Μια εντελώς ίδια παράσταση, και στις λεπτομέρειες, όπως ακριβώς κάθε χρόνο. Με μια μονάχα διαφορά. 

Φέτος η αστυνομία... πέτυχε νίκη θριαμβευτική στο ντέρμπυ με τους αναρχικούς. Πέτυχε το ''σχέδιο'' αντιμετώπισης των αναρχικών, αντιεξουσιαστών και όπως αλλοιώς λέγονται αυτοί που έδωσαν πάλι ρεσιτάλ καταστροφών. Το είπε η αστυνομία, ότι φέτος τα καταφέραμε.

Είμαστε αστείοι. Της πλάκας. Εντελώς. Μπουρδέλο έγιναν Μετσόβιο πολυτεχνείο στην Αθήνα και Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη και η αστυνομία της Γεροβασίλη και της Παπακώστα μιλάει για... επιτυχία. Επειδή η πρωτεύουσα ναι μεν έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο, αλλά δεν σκοτώθηκε κανένας. 

Φοβερά πράγματα. Στο Μάτι με τη φωτιά χάθηκαν εκατό άνθρωποι και περιουσίες, και η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι πέτυχε διότι έκανε τα αδύνατα δυνατά. Για να τιμηθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου ξηλώθηκαν πεζοδρόμια, στήθηκαν οδοφράγματα, σε σκηνικό με σπασμένα, κατεστραμμένα αντικείμενα, δακρυγόνα και η αστυνομία... πέτυχε να κάνει 22 προσαγωγές. Μνημειώδης άθλος.

Δεν αντέχεται άλλο η Ελλάδα. Οι παρέες των Εξαρχείων βάζουν κωλοδάκτυλα στο κράτος. Ας είμαστε καλά να πληρώνουμε τις ζημιές, τις καταστροφές και τους μισθούς των άξιων αστυνομικών. Και των κυβερνητικών πολιτικών, οι οποίοι να σου πω γιατί σήμερα είναι ανακουφισμένοι. ''Πάει, πέρασε κι αυτό, καθαρίσαμε και φέτος…'' σκέπτονται. ''Μέχρι του χρόνου δεν πρόκειται να ζοριστούμε άλλο λόγω Πολυτεχνείου''.