ΜΗ ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ... ΣΤΡΑΒΑΔΙ

 

Γνωστό. Ο συγγραφέας πριν από την κυκλοφορία του νέου βιβλίου τον αμολάει μία τρακατρούκα. Να γίνει ντόρος. Πώς αλλοιώς να πουλήσει, να ρεκλαμάρει το βιβλίο; Αυτό κάνει κάθε φορά ο πρώην ΚΚΕ, Συνασπισμός (πρώην Σύριζα), ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης (1951), ο οποίος μάλλον έχει αποσυρθεί από την πολιτική και ασχολείται αποκλειστικά με το γράψιμο.
«Παίζει χωρίς αντίπαλο ο Τσίπρας…» είπε ο Ανδρουλάκης. «Ο Μητσοτάκης εμφανίζεται ως εγγύηση της επιχειρηματικότητας, όμως οι μεγάλοι επιχειρηματίες είναι οκέυ με τον Τσίπρα... ».

Αν δεν είσαι μαλάκας, καταλαβαίνεις το άλλο. Ο μεν Ανδρουλάκης θαρρεί πως κάνει αβάντα στον Τσίπρα, αλλά για τους έχοντες πολιτική σκέψη, τον θάβει τον πρωθυπουργό. Εννοεί πώς ο Τσίπρας ο αριστερός, για να μη ξεχνιόμαστε, είναι τσιράκι του μεγάλου κεφαλαίου.

Είπε ακόμα ο συγγραφέας: «Είναι νέος ακόμα ο Τσίπρας, θα κριθεί σε βάθος χρόνου…». Και το είπε σοβαρά, δεν έκανε πλάκα. Εδώ είναι που κάνει την κηδεία του Τσίπρα. Γιατί; Ο αριστερός κρίνεται για τη συνέπεια στην ιδεολογία του. Όχι επειδή με το «αρχηγηλίκι» του πείθει τους συντρόφους του να την κάνουν γυριστή.

Όσο για το ότι είναι… νέος ακόμα ο Τσίπρας, ε, αυτό είναι το απόλυτα προσβλητικό για τον πρωθυπουργό. Δεν υπάρχει, δηλαδή, καμία αριστερά που έγινε κυβέρνηση. Ο κόσμος δεν εξέλεξε έτοιμο και ώριμο κυβερνήτη, αλλά κάποιον για να μάθει στην πλάτη της χώρας. Ο Σύριζα είναι ένα κόμμα προσκόπων, όπου για να υλοποιήσει τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς έβαλε μπροστινό έναν πιτσιρικά.

Άσε, ρε, Μίμη, παλιά καραβάνα της κομουνιστικής αριστεράς είσαι. Τι μας λες! Ότι λόγω… ηλικίας ο Τσίπρας είναι κωλοτούμπας;

Διαβάστε ακόμα:

ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΟΙ... ΠΑΡΘΕΝΕΣ