Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΣΤΑ... ΜΠΟΥΤΙΑ ΒΙΖΙΤΑΣ

 

Η Κριστίν Κήλερ βγήκε στο κλαρί από τα 17 της και το όνομα της έγινε παγκόσμιο σήριαλ πραγματικό και χορταστικό, όχι μυθιστορηματικό και τηλεοπτικό. Πρωταγωνίστησε σε μια σούπερ σκανδαλώδη υπόθεση με σεξ, κοσμική ζωή, πολιτική και κατασκοπία, με συνέπεια στις 18 Οκτωβρίου το 1963 να παραιτηθεί στην Αγγλία η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χάρολντ ΜακΜίλαν. Αν γραφόταν σενάριο με βάση την αληθινή ιστορία τούτης της γυναίκας, όλοι θα λέγαμε ότι ο συγγραφέας το παρατράβηξε.

Αρχές δεκαετίας ’60, εποχή πολύ κοντινή μας, είναι στα επάνω του «ο ψυχρός πόλεμος» ανάμεσα σε Δύση και Σοβιετική Ένωση. Το φόντο της υπόθεσης Κρίστιν Κήλερ. Το στόρυ, το μεγαλύτερο ροζ σκάνδαλο του αιώνα. Η χορεύτρια, ψιλοηθοποιός και αδήλωτη πόρνη πολυτελείας Κριστίν Κήλερ, γίνεται ερωμένη του ναυτικού ακόλουθου της σοβιετικής πρεσβείας Γεβγένι Ιβάνωφ. Λίγο μετά ο γνωστός στη high society Λονδρέζος γιατρός Στήβεν Ουώρντ την πασάρει στον 48χρονο υπουργό πολέμου Τζων Προφιούμο, τον νεαρότερο βουλευτή της Βρετανίας, πρωτοέγινε στα 25 του, με λαμπρή σταδιοδρομία και σίγουρο υποψήφιο πρωθυπουργό.

Το πρόσωπο που εμένα με τραβάει είναι ο Στήβεν Ουώρντ. Κοσμικός, αριστοκράτης, πασίγνωστος γιατρός, που πάσαρε πιτσιρίκες, μια απ’ αυτές ήταν η Κριστίν Κήλερ, σε απόστρατους και πακετάτους της υψηλής βρετανικής κοινωνίας. Λέγεται ότι μέσα στους «πελάτες» του Ουώρντ ήταν και οι Ουίστον Τσώρτσιλ, Φρανκ Σινάτρα κ.α.

Δεν ήταν απλά μία αρσενική ''μαντάμ'' ο μπαϋσέξουαλ Ουώρντ, ο οποίος πάσαρε πεταλουδίτσες για να κονομήσει, ήταν κατάσκοπος των Σοβιετικών. Μια ημέρα πριν ανακοινωθεί η ποινή του αυτοκτόνησε παίρνοντας μαζί του τις δικές του αλήθειες, οι οποίες μπορεί να μην ήταν αλήθειες. Μιλάμε για φοβερά πράγματα. Λέγεται ότι ο Στήβεν Ουώρντ ήθελε να σκοτώσει την Κριστίν Κήλερ, αφού την χρησιμοποιούσε και η οποία δεν αποκλείεται να ήταν... στημένη από τις μυστικές υπηρεσίες της Αγγλίας.

Παίζει κι αυτό το σενάριο.Ο Ουώρντ ήταν διπλός πράκτορας, και της πατρίδας του! Και μέσω της Κριστίν Κήλερ «περνούσε» τις πληροφορίες που ήθελε η Αγγλία, δηλαδή οι ΗΠΑ, στην Σοβιετική Ένωση. Δηλαδή; Ο Γεβγένι Ιβανώφ δεν πήρε πρέφα ότι του την ήταν στημένη με την γκόμενα, θαρρούσε ότι χρησιμοποιώντας την αποσπούσε πληροφορίες από τον Προφιούμο. Και η Κριστίν Κήλερ, που είχε αποδεχθεί τον πρακτορικό της ρόλο υπέρ της ΕΣΣΔ, εν αγνοία της δούλευε για την Αγγλία.

Ο μαλάκας της ιστορίας είναι ο υπουργός Προφιούμο που γεννήθηκε Ιανουάριο του 1915 και πέθανε Μάρτιο του 2006. Ούτε πήρε χαμπάρι πως έπαιξε η δουλειά. Έπεσε στα νύχια της Κριστίν Κήλερ, όταν την πρωτοείδε να κολυμπάει γυμνή σε πισίνα. Παραδόθηκε στους αισθησιακούς μηρούς της χωρίς να γνωρίζει ότι το τσουλί ήταν και ερωμένη του Ρώσου κατασκόπου της Κα Γκε Μπε, ταυτόχρονα κι ενός εμπόρου ναρκωτικών. Επίσης ο Προφιούμο, υπουργός άμυνας, αγνοούσε εάν την Κήλερ χρησιμοποιούσε το Φορέϊν Όφις, δηλαδή το υπουργείο εξωτερικών της Αγγλίας, προκειμένου μέσω αυτής να πασάρει «μυστικά» στον Ιβανώφ, με σκοπό να μειωθεί η ένταση στην εποχή της αποκορύφωσης του ψυχρού πολέμου.

Πήρες χαμπάρι; Αν οι ΗΠΑ και η Αγγλία έλεγαν στην Σοβιετική Ένωση να κόψουμε την πλάκα στο πρωτάθλημα των εξοπλισμών, να ρίξουμε τους τόνους, δεν θα γινόντουσαν πιστευτοί από τους Ρώσους. «Κλέβοντας», όμως, «μυστικά» από ένα πορνίδιο που πηδιότανε με τον υπουργό στρατιωτικών της Βρετανίας οι Ρώσοι θα αντιλαμβανόντουσαν αυτό που επεδίωκε η Δύση. Ότι πράγματι ήθελαν να μπουν σ’ άλλο κανάλι οι σχέσεις των δυο υπερδυνάμεων.
Η Christine Keeler γεννήθηκε Φεβρουάριο του 1942 και πέθανε σε σε γηροκομείο το 2017, σα σήμερα 4 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ… ΞΑΝΑΧΩΡΙΣΟΥΝ