ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ… ΧΡΙΣΤΟΥ

 

Ο Ιησούς, ο οποίος αποκαλείται Χριστός, γεννήθηκε πριν από 2018 χρόνια από την Μαρία, η οποία είχε σύζυγο του Ιωσήφ. Άρα, κι όχι μόνον για τη θρησκεία, ο Χριστός είναι ιστορικό πρόσωπο. Υπαρκτό.

Υπάρχουν, όμως, και οι αντιρρήσεις. Θεολόγοι, μάλιστα, όπως και ιερείς της χριαστιανοσύνης αρνούνται ότι πράγματι υπήρξε ο Χριστός. Κάποιοι απλά κρατάνε τις επιφυλάξεις τους, δεν δηλώνουν την κατηγορηματική τους αμφισβήτηση.

Αληθινή ιστορία. Ένας Ιταλός ιερέας, στο όνομα Ενρίκο Ρίγκι, το 2002 έγραψε άρθρο, με το οποίο υποστήριζε ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν πρόσωπο αληθινό, πέρα από την αγιότητα του, την θειότητα του. Ένας από τους παλαιούς συμμαθητές του ιερέα, ορκισμένος άθεος, στο όνομα Λουίτζι Κασκιόλι, τράβηξε μια μήνυση σε βάρος του Ρίγκι.

Εδώ είμαστε. Τι κάνει ο δικαστής στο Βιτέρμπο της Ιταλίας; Από τη μια ο παπάς λέει ότι υπήρξε ο Χριστός, από την άλλη ο άθεος συμμαθητής του, ο οποίος επικαλείται την ιταλική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία είναι υπόδικος, ένοχος όποιος δημόσια ισχυρίζεται κάτι διαστρεβλωτικό των κοινών πεποιθήσεων με συνέπεια να καλείται να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ τον ισχυρισμό του.

Λοιπόν; Ο άθεος, λοιπόν, ζητούσε από τον δικαστή, Γκαετάνο Μαουτόνε, να τιμωρήσει τον ιερέα αν εκείνος δεν καταφέρει να αποδείξει με στοιχεία ότι ο Χριστός είχε μαμά την Εβραία Μαίρη και πατέρα τον επίσης Εβραίο Γιόζεφ. Για την Ιστορία αναφέρω τη συνέχεια και το τέλος του επεισοδίου: Ο δικαστής δεν περιορίστηκε να βάλει την υπόθεση στο αρχείο, αλλά κατηγόρησε τον άθεο για συκοφαντική δυσφήμηση του ιερέα.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ