ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ… ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ

 

Όλοι οι πολιτικοί έχουν συνέπεια στις κομματικές και προσωπικές τους αξίες. Υπάρχουν, βέβαια, και οι εξαιρέσεις. Κάποιοι να εξαγοράζονται, να ξεπουλιούνται και να μην τους ενδιαφέρει αν κυκλοφορούν μουνόπανα σκέτα. Ο κανόνας, όμως, όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, είναι πως στην Ελλάδα έχουμε έντιμους και αξιοπρεπείς πολιτικούς. Όπως και οι έξι βουλευτές εκτός Σύριζα που θα ψηφίσουν υπέρ Τσίπρα. Θέμα εθνικού συμφέροντος. Θέμα ιδεολογίας.

Σε καμιά περίπτωση θέμα προσωπικών ανταλλαγμάτων. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, μάλιστα από αριστερή κυβέρνηση. Ούτε και από δεξιά κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο από κυβέρνηση που συγκροτείται και κοινοβουλευτικά στηρίζεται από κομουνιστές, αγωνιστές του Πολυτεχνείου, αντιστασιακούς στη χούντα, ταγμένους ενάντια στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη των μονοπωλίων.

Ιδεολογικά, λοιπόν, και για να μην κινδυνεύει η Ελλάς αν δεν δώσει την έγκριση της στη γλώσσα και την ονομασία στα Μακεδονικά Σκόπια, οι έξι εκτός Σύριζα με τους 145 βουλευτές του Τσίπρα θα ψηφίσουν έτσι όπως συμφέρει και την κυρία Μέρκελ. Άλλο αυτό. Οι 151 ψηφίζουν Ελλάδα, όχι τα γερμανικά συμφέροντα. Όχι τα γερμανικά σχέδια.

Ο δε Καμμένος αντελήφθη ότι ο βουλευτής του συναγωνιστής Παπαχριστόπουλος (φώτο) είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, από προσωπική του πατριωτική στάση, γι αυτό δεν τον διαγράφει από το κόμμα. Από τους Ανέλ, που κρίμα κι άδικο, θα εξαφανιστούν στις προσεχείς εκλογές.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΑΛΕΠΟΥ