ΠΕΡΙΠΑΤΟ Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

Άμα είναι από τζάκι, που λένε, το έργο είναι εύκολο… Δεν χρειάζεται καν ο ίδιος ο υποψήφιος να δώσει αγώνα, που λένε, για την εκλογή του. Έχει ήδη καθαρίσει τη μπουγάδα το τζάκι…

Ο 51χρονος σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης, του αμερικάνικου Κολεγίου Αθηνών και του Χάρβαρντ, το 2004 κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής στην πιο σκληρή και χαοτική εκλογική περιφέρεια, την Β' Αθήνας. Ένας ατελείωτος αχταρμάς. Και εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς βουλευτής! Γιατί; Είπαμε. Το τζάκι. Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει ρίζες κάτω από το χώμα, μέσα στη γη των ψηφοφόρων. Μην το ψάχνεις.

Ο Κώστας Μπακογιάννης υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων 2019 δεν έχει αντίπαλο. Κανέναν ανταγωνισμό. Σύμφωνα μ’ όλα τα δεδομένα, αν δεν περάσει με τη μία, στο β’ γύρο, θα έχει αντίπαλο τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής. Στα αζήτητα είναι οι «αντίπαλοι» του, ο Γερουλάνος του πρώην ΠΑΣΟΚ και ο Ηλιόπουλος του Σύριζα.

Ο Σοφιανός του ΚΚΕ το 2014 έπιασε 7,4% και θα ‘ναι επιτυχία αν το επαναλάβει. Πριν πέντε χρόνια ο δήμαρχος Καμίνης επανεξελέγη, αφού στον άλφα γύρο έπιασε 21,1% έναντι 20% του συριζαίου Σακελλαρίδη, 16,1 του Κασιδιάρη και 7,1 του Νικήτα Κακλαμάνη.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΕΦΡΑΙΜ