ΜΠΙΖΝΕΣΜΑΝ Ο ΤΡΑΜΠ, ΟΧΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ

 

Έχω γράψει για την κυρία Τζάνετ Γέλεν, την αξιοσέβαστη Αμερικανίδα οικονομολόγο, που μέχρι πρόσφατα ήταν ο Στουρνάρας των ΗΠΑ. Από Νο1 σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον σε οικονομικά θέματα την είχε διορίσει ο Μπάρακ Ομπάμα πρόεδρο στην κεντρική τράπεζα της πλανηταρχίας. Ποιο είναι το θέμα.

Ρώτησαν την 73χρονη Janet Yellen, που μοιάζει περισσότερο με νοικοκυρά, ενώ είναι η κορυφή στον τομέα της, «Θεωρείτε ότι ο πρόεδρος (ο Τραμπ) κατανοεί κάτι συγκεκριμένο όταν αναφέρεται σε μακροοικονομική πολιτική;» Η απάντηση της γιαγιάς ήταν αρνητική.

Ρε, μήπως αυτό το νούμερο ο Ντόναλντ Τραμπ αποδειχθεί ο μεγαλύτερος πρόεδρος των ΗΠΑ. Μιλάμε σοβαρά, δεν κάνουμε πλάκα. Μήπως ο βαψομαλλιάς ξαναβγεί και την επόμενη τετραετία, μάλιστα θριαμβευτικά, και άσε τον Ρόμπερτ ντε Νίρο κι όλο το Χόλυγουντ να τον βρίζει.

Ο Τραμπ, νούμερο, γραφικός, επιθεωρησιακός, γαμίκουλας, ό,τι του προσάπτουν, ήταν επιχειρηματίας. Και σκέπτεται όχι μόνο πολιτικά, αλλά και οικονομικά. Και βάζει φρένο τόσο στους πρόσφυγες, αλλά και κωλοδάκτυλο στις αμερικάνικες πολυεθνικές που την έκαναν στην Κίνα και χάνει money το αμερικάνικο δημόσιο.

Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΙΣ… ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ Η ΟΛΓΑ