ΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ… ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

Η αριστερά είναι ανίκανη να βάλει ένα τέλος, ένα οριστικό τέλος στη χουλιγκανοκρατία. Στα παλιόπαιδα που όποτε θέλουν, σε όποιο γήπεδο, και σε όποιο αγώνα αποφασίσουν εκείνοι κάνουν μπουρδέλο έναν αγώνα ποδοσφαιρικό. Άργησε να το πάρει πρέφα ο κυβερνήτης της χώρας, ο Τσίπρας, άλλα κάποια στιγμή αντελήφθη πως μόνη της η αριστερά δεν θα τα καταφέρει ποτέ να λύσει το πρόβλημα. Γι’ αυτό αποφάσισε να γεφυρώσει την αριστερά με την κεντροαριστερά. Μάλλον να φτιάξει την κεντροαριστερά, ένα σύστημα με κεντρώους παίκτες και αριστερούς, για να μπερδέψει τους χούλιγκαν. Να μη ξέρουν τι τους γίνεται. Τι παίζει γενικώς και αορίστως.

Πέρασαν τέσσερα χρόνια και η κυβέρνηση της αριστεράς δεν κατάφερε τίποτα με το αγκάθι της βίας στα γήπεδα. Οι οργανωμένοι και οι σκόρπιοι φίλαθλοι κάνουν ό,τι γουστάρουν. Γιατί αντιπάλους έχουν τους αριστερούς, μόνο τους αριστερούς. Τώρα, όμως, που αυτοί με την ηγεσία του Τσίπρα θα φτιάξουν εθνικό μέτωπο και μ’ άλλους αριστερούς, όχι εξτρήμ, όχι εξτρέμ, αλλά κεντρώους αριστερούς, τσεντροκαμπίστας, ε, η δουλειά με τους χούλιγκαν θα κάτσει στο που τους πονεί και που τους σφάζει.

Επιτέλους. Πολλά θα αλλάξουν, πολλά θα μπουν στη θέση τους με την κεντροαριστερά του Τσίπρα. Όταν θα ενωθούν οι αντιχουλιγκάνικες δυνάμεις. Οι προοδευτικές ενάντια στις συντηρητικές που δρουν στα γήπεδα.

Αν αποτύχει κι αυτό το πείραμα, μετά την αριστερά και την κεντροαριστερά, τότε η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή. Εκτός από ξένους διαιτητές θα υποχρεωθεί να φέρει και ξένους υπουργούς. Και ξένο πρωθυπουργό. Πως το ξέρουμε, αν ένας αλλοδαπός κυβερνήτης δεν καταφέρει αυτός να φτιάξει μια αποτελεσματική κεντροαριστερά. Γιατί μόνο η κεντροαριστερά θα μας σώσει.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ… ΔΙΑΚΟΠΗΣ