ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ… ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

 

Από τότε που βγήκε η δημοκρατία, γενικά από τότε που κάνουν παιχνίδι στη δημόσια ζωή οι πολιτικοί, ένα πράμα γνωρίζουν περισσότερο καλά. Το μπλα μπλα. Αιώνες τώρα το Νο1 όπλο του πολιτικού είναι τα λόγια. Τα σάλια.

Τι περίμεναν από τον υφυπουργό αθλητισμού να… κάνει ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ τα νέα αίσχη στο ματς της περασμένης Κυριακής; Τι άλλο παρά το παιδί να... μιλήσει. Και τι είπε; Τίποτα σχετικά με την αρμοδιότητά του. Όπως κάθε φορά αναφέρθηκε στην… αστυνομία, στους σεκιούριτυ του γηπέδου, στις ευθύνες των δύο ΠΑΕ. Με μπούρδες.

Η δουλειά του υπουργού δεν είναι να μιλάει. Δουλειά του είναι τα έργα. Μόνον. Τι μπορεί να κάνει ο υπουργός για να σταματήσει το φαινόμενο, το ποδόσφαιρο να είναι θύμα των χούλιγκαν; Να πράξει πολιτικά. Να παρέμβει πολιτικά στο πρωτάθλημα.

Επειδή παριστάνει τον αριστερό ο Βασιλειάδης, να το πούμε αριστερά. Μαρξιστικά. Η διοργάνωση του πρωταθλήματος είναι πρότζεκτ καθαρά καπιταλιστικό. Άρα, δεν μπορεί να στηριχθεί σε προβληματικές ΠΑΕ. Άρα, όταν η αγορά δεν είναι σε θέση να συντηρήσει με κερδοφορία τις ποδοσφαιρικές εταιρείες, επόμενο είναι να γεννηθούν οι παράπλευρες ασθένειες.

Το πρώτο που όφειλε να πράξει η κυβέρνηση Σύριζα ήταν να μειώσει τον αριθμό των ομάδων. Πρώτα αυτό. Η κυβέρνηση, όμως, αντί να παρέμβει πολιτικά με κανόνες αγοράς, διέπραξε το σκάνδαλο να «υιοθετήσει» μέσω της κρατικής τηλεόρασης αντιεμπορικές ΠΑΕ.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ… ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ