ΤΟΝ ΓΡΑΦΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Προσωπικά, δεν με προκαλεί καθόλου ο ασχημάντρας Ερντογάν. Και, με την ευκαιρία, να αναφέρω ότι βαρέθηκα, ότι μου την σπάνε όλοι όσοι στην Ελλάδα βάζουν να παίζει η γνωστή κασέτα. Ότι ο Τούρκος πρόεδρος προκαλεί πάλι, επειδή είπε πως θα κάνει τζαμί την Άγια Σοφιά. Τέτοια λέει ο μαγκούφης και γελάει το σύμπαν των ανθρώπων που σκέπτονται. Που έχουν ξεφύγει από τα φεγγάρια του σκότους.

Γιατί να προκαλούμαι μ' αυτά που λέει ένας χάλιας; Ο ρεζίλης. Ούτε θα μειωθεί η αξία και η διαχρονικότητα της Άγιας Σοφιάς, ούτε θα πάρει πόντους η έννοια του μουσουλμανικού τεμένους επειδή θα μετατραπεί σε τζαμί ένας χώρος χριστιανικής λατρείας. Επιτέλους! Δεν πρόκειται να... πάθει τίποτα η Άγια Σοφιά αν την κάνουν πάλι τζαμί. Η Τουρκία θα πάθει. Θα καταδείξει τον... πολιτισμό της.

Λοιπόν. Δεν κάνω διάλογο με τη βάρβαρότητα του Ερντογάν, τα λέω στους φτηνούς σαν κι αυτόν που δηλώνουν ότι τους... προκαλεί. Και, παρακαλώ, σημειώστε πως ομιλώ για βαρβαρότητα, όχι για τον βάρβαρο Τούρκο σουλτάνο. Ό,τι γελοίο και βλακώδες αμολάει, δεν τον εκφράζει προσωπικά. Πολιτικός είναι και, εν όψει των εκλογών της Κυριακής, απευθύνεται στον όχλο, στον οποίον πουλάει εθνικισμό και του διεγείρει φανατισμό.

Στα παπάρια του ο Ερντογάν αν, με τον εμπρηστικό πολιτικό του λόγο, στέλνει την χώρα του δυόμισυ αιώνες πίσω. Αυτός κάνει επίδειξη προσωπικής ισχύος, κι ας τολμήσουν να τον σχολιάσουν, να τον επικρίνουν κάποια από τα ελεύθερα πνεύματα της Τουρκίας.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΥ