Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ

 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται δεν εργάζεται τις Κυριακές. Γι' αυτό από την προηγουμένη της επετείου του απριλιανού πραξικοπήματος, το 1967, έβγαλε το δικό του φιρμάνι. Ίσως, πάλι, να ήθελε να προλάβει τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι κι αυτοί θα σαλιαρίζουν τα ίδια και τα ίδια.

Τι έχουν να μας πουν τα κόμματα κάθε 21η Απριλίου; Τίποτα το ουσιώδες. Τίποτα το καινούργιο. Το κουτάκι με τα σκονάκια βγάζουν και μας τα... παπαγαλίζουν. Αντί να αναγνωρίσουν τις ευθύνες του λεγομένου πολιτικού κόσμου για την προδοσία των πραξικοπηματιών, που δυστυχώς δεν τους εκτέλεσαν. Ούτε καν τους κράτησαν στη φυλακή μέχρι να ψοφήσουν.

'Ετσι είναι. Όταν δεν εφαρμόζεις τη θανατική ποινή, την τρις εις θάνατον της δικαιοσύνης, σημαίνει ότι ως κοινωνία είσαι αδύναμη μπροστά στη δημοφιλία των επίορκων αξιωματικών. Και σημαίνει ότι τους απαλλάσσεις των κατηγοριών, για να μην πω ότι κάτα ένα τρόπο αναγνωρίζεις την... αναγκαιότητα της επέμβασης των στρατιωτικών.

Τι μας είπε στο διάγγελμα του ο Προκόπης Παυλόπουλος; ''Εχουμε χρέος να υπερασπισθούμε τη Δημοκρατία τόσο στη χώρα μας όσο και στη Μεγάλη Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια, την Ευρωπαϊκή Ένωση...''. Για ποια χώρα μιλάει ο μαστρο- Προκόπης, για να κάνουμε ταμείο; Θα μας τρελάνουν οι άνθρωποι. Η Ελλάδα η χρεωμένη, η μικρή και απόλυτα εξαρτημένη Ελλάδα έχει... υποχρέωση να... υπερασπιστεί τη δημοκρατία. Για τέτοια κοροϊδία τους έχουν τους Έλληνες. Να του λένε τέτοιες ανοησίες.

Στην δυτική Ευρώπη, την οποία έχουμε... χρέος να υπερασπιζόμαστε, ήταν αδύνατον να γίνει πραξικόπημα μεταπολεμικά. Στην Ελλάδα, αν δεν αποτελούσε κομμάτι της Ευρώπης, γεγονός που συνέβη μετά την επταετία της χούντας, πάντα, ακόμα και σήμερα θα έπαιζε η απειλή πραξηκοπήματος από κάποιους τρελάρες, ελληνάρες καραβανάδες.

Ευτυχώς που μπήκαμε στην Ευρώπη και γλυτώσαμε άλλο ένα από τα πολλά ''κινήματα'' αξιωματικών μετά την τουρκοκρατία. Αυτό να μας λένε, όχι ότι η πορδή της Ευρώπης έχει... χρέος να προστατεύει την Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΚΑΝΕ ΟΙ ΜΠΟΜΠΕΣ...