ΣΤΑ ΙΣΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΙΒΑΝ

 

Ξανά υποψήφιος δήμαρχος στον Πειραιά ο Μώραλης. Δεν υπάρχει κανένας Μώραλης και κανένας Μαρινάκης. Ο νικητής, ο μεγάλος νικητής ήταν ο Ολυμπιακός. Κι αν εκλεγεί πάλι, το πιθανότερο, τη δημαρχία θα την κερδίσει λόγω Ολυμπιακού. Όποιος έχει αντίρρηση είναι εκτός τόπου και χρόνου και ασφαλώς εκτός ''πολιτικού'' συμπεράσματος.

Κανονικά ο Μαρινάκης, γιος μακαρίτη βουλευτή της ΝΔ, αφού αποφάσισε να μπει δυνατά στην πολιτική, έκανε λάθος να μη φτιάξει το ''ολυμπιακό κίνημα''. Δεν κατάλαβα. Πουλάει περισσότερο η αριστερά, η δημοκρατία, ο σοσιαλισμός, η συμμαχία, όλα αυτές οι... λέξεις; Ο μάγκας ο Αντρέας λάνσαρε το δικό του παραμύθι. ΠΑΣΟΚ σου λέει, Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Ε, στις δημοτικές εκλογές του Πειραιά το 2014 κέρδισε το ''ολυμπιακό κίνημα''. Η δύναμη του Ολυμπιακού, που είναι πιο ισχυρή από τα κόμματα. Από το κάθε κόμμα.

Ο μακαρίτης πατέρας του 51χρονου Γιάννη Μώραλη ήταν υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ. Αν κατέβαινε ως πασοκτζής, με το χρίσμα της... Φώφης, ακόμα και με την υποστήριξη του Μαρινάκη, δεν θα ήταν ποτέ δήμαρχος. Γιατί σήμερα δεν πουλάει το ΠΑΣΟΚ, ενώ η δύναμη του Ολυμπιακού είναι αιώνια. Διαχρονική.

Ούτε ισχύει η κουταμάρα που είχαν σαλιαρίσει πριν πέντε χρόνια, ότι η εμπλοκή του Μαρινάκη στις δημοτικές εκλογές εκφράζει το πείραμα στο τι μπορεί να επιτύχει στην πολιτική ένας επιχειρηματίας. Ο Ιβάν Σαββίδης, από την άλλη, γιατί δεν ακολούθησε το πλάνο Μαρινάκη στις δημοτικές εκλογές της Θεσσαλονίκης; Να βάλει μπροστά τον ΠΑΟΚ και να σαρώσει.

Το ερώτημα δικαιολογημένο διότι ο ''Ρώσος'' μόνο αδιάφορος δεν είναι... πολιτικά. Αναφέρω μόνο πως πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διοργάνωσε συλλαλητήριο, και για να μην παίζουμε με τις λέξεις, αντικυβερνητική εκδήλωση. Και οι οπαδοί της ομάδας, πέραν από τα συνθήματα εναντίον της Αθήνας και της Ελλάδος γενικότερα, σα να είναι η Θεσσαλονίκη εκτός συνόρων, ήταν και τούτο: «Μαύρο στον Καλαφάτη!». Τον υποψήφιο Δήμαρχο της ΝΔ, τότε κυβέρνηση επί Σαμαρά.

Λαοθάλασσα ΠΑΟΚτσήδικη στο συλλαλητήριο, σε εποχή που ο Ιβάν Σαββίδης είναι εκτός κόλπου. Δεν έχει μπει ακόμα στη φωτιά. Μακριά από τη φουφού παίζει. Δεν είχε αντιληφθεί ότι ο λαός του ΠΑΟΚ γίνεται εύκολα ηφαίστειο. Ή δεν τον έπαιρνε ακόμα, λόγω αποτυχίας του ΠΑΟΚ, να το παίξει θεσσαλονικάρχης.

Σήμερα, πρωταθλητής επιτέλους, ο Ιβάν που είναι στα πολύ επάνω του, γιατί δεν κατεβάζει στα ίσα υποψήφιο δήμαρχο ή περιφερειάρχη παοκτσή. Δεν κατάλαβα. Να τον βγάλει με τη μια, από την πρώτη Κυριακή, όπως συνέβη με τον Μώραλη στον Πειραια. Γιατί να κατεβάζει υποψήφιο παοκτσή τον κάθε Ζαγοράκη ο Σαμαράς, ο Μητσοτάκης κι όχι ο Σαββίδης. Όχι με παντιέρα νεοδημοκράτη, μνημονιακό και αντιμνημονιακό. Σκέτο παοκτσή. Μόνον έτσι ο μεγαλομέτοχος θα έδειχνε τη δύναμη της ομάδας, έξω από τα γήπεδα. Ολυμπιακό κίνημα ο εφοπλιστής; Παοκτσήδικο κίνημα ο Ιβάν.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΤΑΡΑΒΕΡΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΑΛΕΞΗ-ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ