ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ

 
Συγκρατείστε το όνομα του κοριτσιού. Μέχρι χθες Τρίτη 14 Μαίου ήταν υπουργός δικαιοσύνης στη Νορβηγία και περισσότερα στοιχεία γι' αυτήν είναι δύσκολο να βρείτε. Γιατί έχει όρχεις σαν πολιτικός και ναι μεν υποχρεώθηκε να παραιτηθεί για να μην γίνει ψηφοφορία στη Βουλή και πιθανόν πέσει η κυβέρνηση, αλλά το παγκόσμιο σύστημα θα την βρει πάλι μπροστά του. Όπως το γράφω και όπως με διαβάζεις. 
Γεννημένη να κοντράρει η κυρία Συλβί Λίστχαουγκ, μόλις πριν μια εβδομάδα ξανακτύπησε με μια τεράστια αλήθεια. Αναφερόμενη στην απαγόρευση να φουμάρουν οι καπνιστές σε δημόσιους χώρους η Νορβηγίδα υπουργός του κόμματος που είναι κάθετα και οριζόντια ενάντια στους μετανάστες, είπε: ''Δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να προστατεύει την υγεία των πολιτών''. Ο μισός πλανήτης έπεσε να την ξεσκίσει. Και την είπαν ακροδεξιά, φασίστρια λόγω της πολιτικής θέσης της στο προσφυγικό.
Μαλάκες! Ξεφτυλισμένα τομάρια του κερατά, η κουβέντα της Συλβί (φώτο) είναι η απόλυτη αποθέωση του πνεύματος της Δημοκρατίας από τη γέννηση της στην αρχαία Αθήνα. Η Δημοκρατία δεν στηρίζεται στη λούμπεν χριστιανική αντίληψη του σωτήρα, του πολιτικού που θα λύσει τα προβλήματα του... λαού, αλλά στους πολίτες. Το λέω αλλοιώς. Ρεζίλι δημοκρατία είναι εκείνη που θαρρεί πως έχει υποχρέωση να νταντεύει τους πολίτες. Δημοκρατία της πλάκας είναι εκείνη που δεν κάνει κουμάντο ο πολίτης, αλλά ο πολιτικός. Στη γνήσια Δημοκρατία ο πολίτης αναθέτει τη δουλειά της κυβέρνησης στους πολιτικούς. Στη μαϊμού δημοκρατία οι πολιτικοί λαμογιάρουν με τον αρχηγό του κόμματος κι όταν αυτός γίνει πρωθυπουργός κάνει ό,τι γουστάρει και γράφει στα παπάρια του όσα είχε εξαγγείλει προεκλογικά. Και τα επίσης λαμόγια ''πολίτες'' που τον είχαν ψηφίσει τον... ξαναψηφίζουν.
Δεν είπε η Νορβηγίδα ''Αφήστε τον κόσμο να καπνίζει ελεύθερα''. Όχι, αυτό. Είπε το άλλο που το διεστρέβλωσαν οι παπατζήδες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Και να, ποιο είναι το άλλο, με τα δικά μου λόγια. Ότι ο πολιτικός δεν είναι παπάς να κάνει κήρυγμα, ούτε μπαμπάς να εκπαιδεύει το παιδί του να μπει στον ίσιο δρόμο της κοινωνίας. Δεν κατάλαβα! Ψηφίζω τον πολιτικό να με δασκαλεύει να μην καπνίζω, να μην πίνω αλκοόλ, να μη ξενοπηδάω;  Δεν κατάλαβα! Αν εγώ δεν αντιλαμβάνομαι ότι το τσιγάρο κάνει κακό στην υγεία μου, θα περιμένω να με διαφωτίσει ο βουλευτής, ο υπουργός; Άντε να χαθείτε, ρε.
 
Γιατί παραιτήθηκε η Συλβί, που χαρακτήρισε «παιδική χαρά» τη Βουλή και δήλωσε «Παραιτούμαι αλλά υπόσχομαι να μη σιωπήσω από το κοινοβούλιο»; Σάλο προκάλεσε στη Νορβηγία η δημόσια τοποθέτησή της τον περασμένο Μάριο «Τα δικαιώματα των τρομοκρατών για τη σοσιαλιστική αντιπολίτευση είναι πιο σημαντικά από την ασφάλεια του έθνους». Θυμίζω ότι σε κατασκήνωση του σοσιαλιστικού κόμματος, τον Ιούλιο του 2011, ένας αμετανόητος ναζιστής, θεοπάλαβος, σκότωσε 77 ανθρώπους. Οι σοσιαλιστές, όμως, της Νορβηγίας στο όνομα της... δημοκρατίας της πίσω πόρτας, όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι πολιτικοί κι όχι οι πολίτες, δεν σφίγγουν τα λουριά στους επίδοξους τρομοκράτες, ακροδεξιούς και ακροαριστερούς.
Διαβάστε ακόμα: