ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΣΠΡΩΞΙΜΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Η Eurovision ήταν η απόλυτη ευκαιρία να περάσει επικοινωνιακά για πρώτη φορά παγκόσμια και με το ''νόμιμο'' η νέα ονομασία των Σκοπίων. Τα βαφτίσια του Τσίπρα στο γειτονικό μας κράτος, μέσα από μια εκδήλωση με απίστευτα υψηλή τηλεοπτική θεαματικότητα. Δεν μου πάει το χέρι να γράψω το νέο όνομα των Σκοπίων, είναι σα να γράφω η Βόρειος Πελοπόννησος, η Δυτική Κρήτη, η Νότια Θεσσαλία, τα Κάτω Πετράλωνα.

Μη ξεφεύγουμε. Τέτοιο στήσιμο δεν έχει ξαναγίνει στην Eurovision. Τόσο φανερό όσο αυτό ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο, που κάνουν στα ίσα την αλλαξοκωλιά στο δωδεκάρι. Στόχος να ξεφύγουν όσο γίνεται πιο ψηλά στη βαθμολογία τα Σκόπια. Και τα κατάφεραν! Το τραγούδι, καμιά σχέση με γυφτιά, με κανένα σλάβικο στοιχείο, αλβανικό, βουλγάρικο, τίποτα σχετικό μπέρδεμα.

Η κυρία που το τραγούδησε το κομμάτι, μεσογειακή κοψιά, μου άρεσε και σαν παρουσία, και σαν ερμηνεία, αλλά όχι ότι ήταν μια κλάση ανώτερο που να δικαιολογεί την εκτίμηση, μάλιστα από ειδικούς, από τις επιτροπές. Τελικά, όταν άρχισαν να μετράνε τα κουκιά του κόσμου, που δεν ελέγχονται, διότι είναι αδύνατη η παρέμβαση στο σύστημα, το τραγούδι των Σκοπίων σχεδόν εξαφανίστηκε.

Η ''δουλειά'' τους δεν πήγε στράφι, όμως. Για αρκετό χρονικό διάστημα πρωταγωνιστούσε στο ταμπλώ το νέο όνομα των Σκοπίων. Δεν είναι λίγο αυτό. Ο Τσίπρας έκανε σαν καλός Έλληνας ό,τι περνούσε από το χέρι του, αλλά η ρεκλάμα που, για πρώτη φορά το τονίζω, στη νέα ονομασία έγραψε, έπιασε τόπο, μάλιστα σε μια αθώα, σε μια μη πολιτική εκδήλωση.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ, Ο... ΜΟΝΟΣ ΤΩΝ ΜΟΙΚΑΝΩΝ