Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ... ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

 

Πριν ακόμα γίνει κυβέρνηση ο σύριζας άλλαξε τη... σημαία του. Και εξαφάνισε από το κομματικό του λάβαρο ό,τι... καλλιτεχνικό στοιχείο παρέπεμπε στην καταγωγή του. Στο κομουνιστικό παρελθόν του. ΣΥ-ΡΙΖ-Α σημαίνει Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Πάει αυτό, πέθανε. Διαγράφτηκε για να μην υπάρχει η λέξη ''αριστερά''. Και είτε είναι λευκό και όπως το πάρει ο καθένας, είτε αντικαταστάθηκε με το ''Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο''. Η Ιστορία είχε αποφασίσει να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ. Όπως το ΠΑΣΟΚ πήρε τη θέση της Ένωσης Κέντρου. Γιατί οι αλλαγές, τα συνθήματα για την αλλαγή, προκειμένου να μην υλοποιούνται ποτέ, έχουν ανάγκη αλλαγής σε πρόσωπα και ταμπέλες.

Το 2008 που πήρε το χρίσμα ο Τσίπρας έλεγε ''Εμείς''. Το ίδιο παραμύθι και σήμερα, λέει ''Εμείς''. Ποιοι εμείς, όμως! Με το που γίνεται κυβέρνηση και επιτόπου ο μισός σύριζας φεύγει διότι το... κίνημα, που ήδη είχε αρχίσει τα τσιφτετέλια και τις πιρουέτες, παίρνει στροφές δεξιά, μνημονικά, στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Υπ' όψιν ότι πριν γίνει κυβέρνηση ο σύριζας είχε κάνει μπόλικες μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ. Ποιοι ''Εμείς'', όταν έφυγε κόσμος αριστερός κι ήρθε κόσμος μη αριστερός. Και η ενίσχυση δεν σταμάτησε, ακόμα και με δεξιούς και βασιλικούς κι άλλους περίεργους. Όπως από το 1977 το ΠΑΣΟΚ που βάδιζε να γίνει κυβέρνηση άνοιξε την πόρτα σε νεοδημοκράτες, αλλά και χουντικούς.

Λάθος αυτό που λέγανε, ότι οι συνεργάτες της δικτατορίας ξεπλενόντουσαν πολιτικά στο αντιχουντικό ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι το κόμμα που η Ιστορία το φέρνει σε επίπεδο πρωταθλητισμού, δεν πρέπει να φοβίζει για ουσιαστικές αλλαγές. Δεν πρέπει να φοβίζει όχι τους ξένους, αλλά τις μεγάλες μάζες των ψηφοφόρων. Πουλάει πάντα το σύνθημα της ''Αλλαγής'', αλλά μόνο στα λόγια, άλλωστε ο κοσμάκης έχει ταυτίσει την ''αλλαγή'' με την αέρα πατέρα... βελτίωση, όχι με αλλαγές ουσίας.

Σήμερα ο Τσίπρας δεν αναφέρει ούτε τη λέξη ''αριστερά'', ''αριστερός''. Γιατί; Δεν τον ενδιαφέρουν οι ψήφοι των αριστερών. Οι μη βολεμένοι αριστεροί είναι θυμωμένοι με τη μαϊμού αριστεροσύνη του Τσίπρα.

''Εμείς'' λέει ο Τσίπρας και το ρίχνει στην παλαβή. Ακόμα και τον Μητσοτάκη σταμάτησε να τον λέει ''δεξιό'' για να μην πάει το μυαλό του κόσμου ότι ο αντίπαλος, δηλαδή ο Τσίπρας, είναι... αριστερός. Πάει αυτό. Ο Σύριζα αν πόνταρε στην αριστερή του ταυτότητα θα επέστρεφε στα μονοψήφια και μικρά μονοψήφια νούμερα.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΕΙΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΜΗ ΜΕ ΛΕΤΕ ΧΟΝΤΡΟ ΕΙΠΕ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ...