ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΦΟΡΑΝΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

 

Το 2014 ο σύριζας έβγαλε έξι ευρωβουλευτές, από τους οποίους οι τρεις είπαν χαίρετε. Κόμμα εξουσίας, έγινε κυβέρνηση μετά από οκτώ μήνες, κι όμως έχασε στο δρόμο τους μισούς ευρωβουλευτές. Αυτή ήταν μια ουσιαστική ήττα, μια ποιοτική υποβάθμιση, πέρα από τα νούμερα της κάλπης.

Συγκεκριμένα. Εκλέχτηκαν, ο τότε 92χρονος Μανώλης Γλέζος, με ασύλληπτο ρεκόρ σταυρών, 466.902 για την ακρίβεια, και οι Σοφία Σακοράφα, Παπαδημούλης, Κατρούγκαλος, Κούνεβα, Χρυσόγονος. Παρέμειναν στο κόμμα μόνο οι Παπαδημούλης, Κατρούγκαλος, Κούνεβα.

Έξι ευρωβουλευτές εκλέγει ο σύριζας και σήμερα, στις εκλογές του 2019. Από τους έξι μόνο οι δυο είναι κομματικοί, οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου. Οι άλλοι είναι επιλογές καθαρά παλαιοκομματικές, του πολιτικού σταρ σύστεμ, ό,τι αρπάξουμε. Η καραδεξιά Κουντουρά, πρώην ΝΔ, ο ''Ζαγοράκης του Σύριζα'' ηθοποιός Αλέξης Γιωργούλης και ο ''αντι- Μαρινάκης'' Πέτρος Κόκκαλης.

Ερώτημα. Πόσοι από τους έξι θα βγάλουν την πενταετία παραμένοντας στο κόμμα αρχών; Άλλο ερώτημα. Ποιοι είναι οι δυο που θα ξεκόψουν από τον Σύριζα για άλλη ''κομματική'' πατρίδα;

Διαβάστε ακόμα:

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ... ΠΟΛΑΚΗ