Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ... ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

Συναντήθηκαν Κώστας Καραμανλής και Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο χαμένος των εκλογών και ο νικητής, για να κάνουμε ταμείο. Δεν κατάλαβα. Γιατί χαμένος ο χοντρός;

Προηγείται άλλο ερώτημα. Γιατί συναντήθηκε ο νυν πρόεδρος με τον νυν. Επειδή ο πρώην είναι ακόμα στο παιχνίδι. Σε κάποιο βαθμό έχει επιρροή σε ισχυρό κομμάτι στελεχιακού δυναμικού του κόμματος. Στην πραγματικότητα ο Καραμανλής είναι ο τίποτας, αλλά οι ''καραμανλικοί'', πιο σωστά οι αντιμητσοτακοί, από την εποχή του μακαρίτη Κωνσταντίνου και αντιντορικοί χρησιμοποιούν τον ανηψιό του κανονικού Καραμανλή, για να προωθούν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Κι αυτός, ο ανηψιός παθητικά, όχι παρασκηνιακά αποδέχεται το ρόλο του ''αφανούς'' ηγέτη και δεν καταδικάζει τους συνωμότες. Όταν, μάλιστα, κάποιοι από αντιμητσοτακικό πάθος (''Όχι, δεν θα συμβιβαστούμε σ' αυτή την πραγματικότητα, να πέσει το κόμμα στα χέρια Μητσοτάκη... '') φτάνουν φανερά να αβαντάρουν τον Τσίπρα.

Χαμένο των εκλογών λέω τον Καραμανλή, διότι έχασε εκλογές από τον... Γιώργο Παπανδρέου. Διότι δέκα χρόνια κυκλοφορεί στην πιάτσα σαν χαμένος. Δεν μιλάει, τέτοια μούγκα δεν έχει ξαναγίνει από πολιτικό ο οποίος παραμένει ''ενεργός'', μόνο στο παρασκήνιο.

Τι να είπαν οι δυο τους; Αν ήμουν Μητσοτάκης θα ξηγιόμουν στον Καραμανλή ως εξής: '' Μέχρι εδώ, σύντροφε. Αν δεν κόψουν την πλάκα οι δικοί σου, θα σας ξεβρακώσω δημοσίως. Και σένα μαζί. Και θα σας δώσω την ευχή μου, να κάνετε μεταγραφή στον Σύριζα με τον Κουίκ και την Παπακώστα... ''.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ... ''ΜΗΝΥΜΑ''!