ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΤΟΥΛΗ

 

Αποφασισμένος φίλος μου μετά την πρώτη Κυριακή των περιφερειακών εκλογών να ψηφίσει Πατούλη. Και για μια φορά ακόμα σκεφτόταν πόσο πούστικο σύστημα είναι η δημοκρατία. Να υποχρεώνεται να ρίξει στην κάλπη ψηφοδέλτιο του Πατούλη. Έναν τύπο που του προκαλεί αλλεργία. Δεν τον γνωρίζει προσωπικά τον Πατούλη, αλλά του κάθεται αντιπαθητική η φάτσα, η φιγούρα του.

Ο άνθρωπος της ιστορίας μας, ο φίλος μου, για να μην λέμε πολλά, δεν ήθελε να ψηφίσει Πατούλη, αλλά να καταψηφίσει την κυρία Δούρου. Αν ήταν δυνατόν, αν περνούσε από το χέρι του, να κατέβαζε το ποσοστό της συριζαίας στο Β' γύρο. Γιατί τον φλόμωσαν τα ψέματα του Σύριζα, οι κοροϊδίες της δήθεν αριστεράς και το παραμύθι της Δούρου ότι είναι κάτι άλλο απ' αυτό που πραγματικά είναι, ότι δούλεψε, ότι παρουσίασε έργο, ενώ ήταν μια απάτη σκέτη.

Φοβερό. Να ψηφίζεις αυτόν που δεν σε εκφράζει διότι θέλεις να καταψηφίσεις άλλον. Δεν έχεις άλλον τρόπο όταν στην κάλπη υπάρχουν δυο υποψήφιοι. Ποιο θα ήταν το σωστό; Το τίμιο. Το δίκαιο. Εγώ θα σου πω. Και είμαι ο πρώτος που το καταθέτει από καταβολής πολιτικής. Από τότε που ανακαλύφθηκε η πλαστογραφία της Δημοκρατίας.

Έχω δυο αντιπάλους. Δεν γουστάρω κανέναν. Απαιτώ η αλήθεια της ψήφου μου να εκφραστεί στην κάλπη. Η πολιτική μου βούληση είναι να καταδικαστεί η Δούρου, χωρίς να συνεργήσω στην εκλογή του Πατούλη. Ας βγει αυτός ο πολιτικά χάλιας, όμως όχι και με τη δική μου συμβολή. Όχι να προστεθεί η δική μου ψήφος στον Πατούλη. Πως γίνεται αυτό; Εύκολα. Και χωρίς να καταφύγει κάποιος στη σεβαστή λύση του λευκού. Επειδή με το λευκό δεν καταδικάζω έναν υποψήφιο.

Να, η πρόταση μου: Δυο ψηφοδέλτια για καθένα υποψήφιο. Δηλαδή; Ένα, αν προτιμώ π.χ. την Δούρου, το δεύτερο αν θέλω να την μαυρίσω. Και το αποτέλεσμα να είναι: Τόσες θετικές ψήφους πήραν η Δούρου ή ο Πατούλης, τόσες αρνητικές. Με το υπάρχον αναξιόπιστο εκλογικό σύστημα κάποιοι το 'ριξαν στην συριζαία διότι δεν πήγαινε το χέρι τους να ψηφίσουν νεοδημοκράτη. Και το τούμπα έργο. Ένα άλφα ποσοστό ψηφοφόρων, μέσα και ο φίλος μου, με φανατική διάθεση να τιμωρήσει την μαϊμού αγωνίστρια, έκανε αυτό που δεν είχε σκεφτεί ποτέ στη ζωή του, έδωσε ένα πόντο στον εκπρόσωπο της ΝΔ.

Στη φώτο, Τσίπρας και Δούρου, σε περίοδο παντοδυναμία τους, βιώνουν τη φάση του ονείρου. Πόζα που λέει πολλά, και δεν χρειάζεται κανείς σπουδές ψυχολογίας για να διαπιστώσει τη... ξεγνιασιά του πρωθυπουργού και της (πρώην πλέον) περιφερειάρχισσας που χαίρονται την εξουσία τους. Προέρχονται από κόμμα του 4% και συμπεριφέρονται ως κληρονόμοι του κρατικού μηχανισμού.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ... , ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ Η ΦΩΦΗ