ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΩ ΜΕΓΑΡΟ, ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΑΡΟ...

 

Μου το είπε δημοσιογράφος προερχόμενος από την αριστερά, όχι κομματικός και πάντα συμπαθών την αριστερή ιδεολογία. Τον ρώτησα, από απλό και μόνο ενδιαφέρον, τι έπαιξε χθες στην ομιλία του Τσίπρα στο Μέγαρο Μουσικής; Μήπως και θα τραγουδούσε ο Παϊτέρης, ποιος ξέρει, όλα είναι μέσα με δαύτους. Μήπως η κυρία Ελένη Κουντουρά θυμόταν πως ο χουντικός πατέρας της συνέθεσε τον ύμνο της 21ης Απριλίου. Γιατί υπουργός του Σύριζα στον πρώτο του γάμο στεφανώθηκε, έκανε κουμπάρο τον δημοφιλέστερο συνταγματάρχη της δικτατορίας, τον περιβόητο Ασλανίδη.

Λοιπόν. Λίγα λόγια μου είπε ο γνωστός μου δημοσιογράφος και, μα τον Λένιν, τα είπε όλα. '' Τεσσεράμισυ χρόνια είναι κυβέρνηση οι κύριοι και εκεί στο Μέγαρο, για πρώτη φορά το συνειδητοποίησα. Κατάφεραν να απομυθοποιήσουν την εικόνα του αριστερού, όπως κτίστηκε μεταπολεμικά. Αριστερός για τον πολύ κόσμο, ακόμα και γι' αυτούς που δεν ψηφίζουν αριστερά, ο αγωνιστής, ο έντιμος, ο ιδεολόγος, που θυσιάζεται, που δεν βολεύεται, που δεν μοιάζει με τον πολιτικό αντίπαλο. Εντάξει, οι συριζαίοι από την πρώτη μέρα έδωσαν τις εξετάσεις τους, κράτησαν τις βουλευτικές λιμουζίνες επειδή τις... δικαιούνταν όπως οι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τέλος πάντων, στο Μέγαρο αν τους έβλεπες δεν διέφεραν σε τίποτα με τους εκπροσώπους του... παλαιού πολιτικού συστήματος''.

Ζεϊμπέκικο χόρευε στο σπίτι του, στο Καστρί ο Αντρέας Παπανδρέου όταν το 1993, τραγουδούσε Ι.Χ. για πάρτη του η μοδάτη ρεμπέτισσα της πασοκικής κοινωνικής παρακμής Ρίτα Σακελλαρίου. ''Εγώ δεν πάω Μέγαρο, θα μείνω με τον παιδάρο...''.

Για τον Τσίπρα ο παίδαρος όφειλε να είναι η κομματική του καταγωγή, ή αριστερά, όχι τα σάλια στον Τραμπ, το κότερο κι όλα τα άλλα συχαμερά. Και οι παρόντες συριζαίοι στο Μέγαρο έμοιαζαν σαν ψευτοκοσμικοί Καραγκιόζηδες με χατζηαβάτικα γελάκια και ένα απέραντα θρασύ καθεστωτικό ύφος λουδοβίκων γαλαζοαίματων οι οποίοι κάνουν πως δεν έχουν πάρει πρέφα ότι τέλειωσε το παραμύθι τους.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ