ΧΟΝΤΡΟ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ

 

Κανένας υποψήφιος πρωθυπουργός, μετά την εποχή Ανδρέα Παπανδρέου, δεν ξεκινάει μόνος του. Αυτός και ο εαυτός του. Όλοι έχουν την προσωπική ομάδα συνεργατών. Το επιτελείο τους. Την αυλή τους. Στην πραγματικότητα πρόκειται για κανονικό συνεργείο εργασίας στην υπηρεσία του αρχηγού. Τίποτα δεν γίνεται αν δεν συζητηθεί από τους αυλικούς, οι οποίοι και γνωρίζουν το αντικείμενο πολιτική και έχουν χημεία με τον αυριανό πρωθυπουργό.

Βγαίνει π.χ. ο Τσίπρας και αμολάει μια από τις παπαριές του. Τι κάνουμε; Η απάντηση που θα αποφασιστεί είναι να λειτουργήσει επικοινωνιακά. Ουδείς, ούτε η πλευρά του Τσίπρα, ούτε η άλλη του Μητσοτάκη, ασχολείται με την αλήθεια. Πως θα εισπράξει ο χοντρός λαός την κουβέντα των δυο μονομάχων είναι το ζητούμενο.

Προτείνει ένας στο καθημερινό καφέ του Παπανδρέου, προεκλογικά του 2009, να πει ο Γιώργος ''Υπάρχουν λεφτά''. Παραείναι χοντρό ήταν η πρώτη αντίδραση του ΓΑΠ, και συμφώνησε μαζί του ένας ακόμα από την κομπανία. Ο άλλος επέμεινε: ''Αν θέλουμε να πάρουμε σίγουρα τις εκλογές να ποντάρουμε σ' αυτό, στο ''Υπάρχουν λεφτά''. Να περάσουμε το μήνυμα ότι η δεξιά δεν θέλει να δώσει αυξήσεις στη μεσαία και κατώτερη τάξη... ''.

Ο Τσίπρας είχε πει κάτι πιο χοντρό προεκλογικά το 2015: ''Θα σχίσω τα μνημόνια''. Ο Μητσοτάκης που είναι σίγουρος νικητής, αλλά θέλει την αυτοδυναμία, τι λέει; Αυτό που στο δικό του καφέ το έχουν πάρει απόφαση. Και συμφώνησε ο Κυριάκος: ''Δεν θα απολυθεί κανένας, δεν θα μειωθεί καμιά σύνταξη, θα μειωθούν οι φόροι, θα υπάρχουν δουλειές για όλους''. Άρα; Ο Μητσοτάκης δεν χρειάζεται να σχίσει μνημόνια, ούτε να πει καμιά χοντράδα ότι... υπάρχουν λεφτά.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ''ΠΑΡΑΔΩΣΑΝ'' ΤΗ ΓΗ ΟΙ... ΤΟΥΡΚΟΙ