ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ

 

Να βγει ισχυρό το ΚΚΕ. Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του ένα είναι το κόμμα. Το ίδιο σύνθημα έπαιξε προεκλογικά και στις ευρωεκλογές. ''Να βγει ισχυρό το ΚΚΕ''. Επειδή κατά το ένα είναι το κόμμα μόνο ισχυρό το ΚΚΕ μπορεί να βοηθήσει τον λαό.

Θα γίνω σκληρός. Αυστηρός. Κατ' αρχήν μη μπερδεύουμε τις ιδεολογίες με τα κόμματα. Ιδεολογία είναι ο κομουνισμός, η αριστερά, το κόμμα, άλλο το κόμμα, το όποιο κόμμα που εμπορεύεται ιδεολογίες, παρατάξεις και ό.τι άλλο πουλάει σ' αυτό και σε εκείνο το βαθμό.

Έχασε στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ. Έπεσε στα ποσοστά του. Μέχρι που κάποιος ανύπαρκτος Βελόπουλος με κόμμα που πρόχειρα και πρόσφατα έστησε πλησίασε σε σκορ το ιστορίας 100 χρόνων ΚΚΕ. Το οποίο δεν καταλαβαίνει τίποτα, και συνεχίζει το ίδιο παραμύθι. ''Να βγει ισχυρό το ΚΚΕ''.

Ας υποθέσουμε ότι το ένα είναι το κόμμα διπλασιάσει το ποσοστό του. Όχι απλά θα το βελτιώσει. Να πάει 10 και 15%. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Με το 5,5% που πήρε στις δυο εκλογές του 2015 και το λιγώτερο του 5,5% στις ευρωεκλογές του 2019 δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του λαού και χρειάζεται... ενίσχυση.

Μια στιγμή. Από το 1974 το ένα είναι το κόμμα δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει από τα ποσοστά του, από 4,5 έως 5,5%. Αυτή είναι η κομματική δύναμη του ΚΚΕ, όπως οριστικά και σταθερά καταγράφεται στην κάλπη μετά τη δικτατορία. Ερώτηση. Το ΚΚΕ ζητάει να το ψηφίσουν άτομα που δεν είναι κομουνιστές, φιλοκομουνιστές; Πολίτες που εδώ και 45 χρόνια το έχουν εκτός ατζέντας.

Υπάρχουν κομουνιστές, αλλά και αντικομουνιστές. Και ψηφοφόροι που δεν είναι αντικομουνιστές αλλά δεν ποντάρουν στο ΚΚΕ. Οι επαγγελματίες, τα έμμισθα κομματικά στελέχη στον Περισσό περιμένουν μια ζωή, ίσως και δυο ζωές, να βοηθήσουν τον λαό με ενίσχυση του ΚΚΕ από ποιους; Από αυτούς που μια ζωή, κακώς ίσως, έχουν γυρίσει την πλάτη στο ένα είναι το κόμμα.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ