Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΓΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕΧΡΙ 45 ΧΡΟΝΙΑ... ΠΙΣΩ

 

Το 1974 με την απόσυρση της δικτατορίας ο Αντρέας Παπανδρέου φτιάχνει το ΠΑΣΟΚ και παίζει με συνθήματα, το πιο βασικό για να ξεχωρίσει από την ΝΔ είναι: ''Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες''. Μια μπούρδα και μισή είναι το εν λόγω σύνθημα. Όπως, άλλωστε, όλα τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ, και του κάθε κόμματος. Τέλος πάντων, το άλλο σύνθημα του Αντρέα που ο ίδιος επίσης το έγραφε στα μεγάλα πολιτικά παπάρια του ήταν τούτο: ''Έξω οι βάσεις του θανάτου''.

Ο Τσίπρας έλεγε ''Θα σχίσω τα μνημόνια'' και υπέγραψε τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο. Και σήμερα θυμήθηκε τον Αντρέα και, αν είναι δυνατόν, είπε ''Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες''. Ξεπερασμένο σύνθημα, θα πεις. Όταν η χώρα είναι χρεωμένη και περιμένει, μαζί και η κυβέρνηση του Σύριζα, τους ξένους επιχειρηματίες για να ορθοποδήσει.

Οι Έλληνες φεύγουν στο εξωτερικό για να ζήσουν και βγαίνει ο πρωθυπουργός να πει ''Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες''. Οι ξένοι ανήκουν στους Έλληνες, αφού Έλληνες βολεύονται σε ξένες χώρες.

Δεν είναι κορόιδο ο Τσίπρας. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Παίζει στα σίγουρα. Αφού θα χάσει και στις εθνικές εκλογές, για να συγκρατήσει τα ποσοστά της ήττας του, προσπαθεί να παραμυθιάσει εκείνο το κομμάτι των ψηφοφόρων που παραμένει τουλάχιστον έναν αιώνα πίσω. Δεν είναι ντεμοντέ ο προοδευτικός Τσίπρας, απλά ποντάρει στους ντεμοντέ ψηφοφόρους.

Και στο ποδόσφαιρο, με Σύριζα, η Ελλάδα ανήκει στους ξένους διαιτητές. Και σε ξένους αρχιδιαιτητές. Η κυβέρνηση Τσίπρα δέχθηκε την επιτροπεία της FIFA στην ΕΠΟ. Κι όμως, επειδή υπάρχει ακροατήριο που βλέπει τα πράγματα με γυαλιά τυφλού, γι' αυτό ο απερχόμενος θυμήθηκε τον Αντρέα πριν 45 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΩΣΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ