ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Υπουργός. Όπως και να το κάνεις είναι αξίωμα που δεν χάνει τη λάμψη του, όσο ξεφτύλα να έχει φάει η πολιτική. Και μόνο ότι το πρωί τον μεταφέρει στο γραφείο η κρατική λιμουζίνα και το δημόσιο, εκτός από το μισθό του, διαθέτει για πάρτη του ένα κάρο παρατρεχάμενους, τον κάνει έτσι κι αλλιώς σπουδαίο. Κι όμως! Γίνονται υπουργοί και άτομα ένα μάτσο χάλια. Δεν είναι το χειρώτερο αυτό!

Τι να το κάνεις ακόμα κι αν ο πρωθυπουργός διορίσει υπουργό άτομο με ικανότητες, όταν αυτός δεν ενδιαφέρεται να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Όταν φροντίζει μόνο να κονομήσει και να βολέψει ημέτερους. Σκέτα ολοστρόγγυλα μηδενικά ήταν οι δυο συριζαίοι υφυπουργοί στον αθλητισμό. Σαλιαδόροι ανεπανάληπτοι. Τα σάλια για την... εξυγίανση και τη δήθεν... διαφορετικότητα ύφους. Στην πραγματικότητα δεν έχουν αφήσει έργο, ενώ σπατουλάρησαν ξεδιάντροπα σε επίπεδο διαπλοκής.

Ο Μητσοτάκης έβαλε υφυπουργό αθλητισμού τον 47χρονο τοπογράφο και επιχειρηματία και συνδικαλιστή από το Ηράκλειο Κρήτης Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτή από το 2007. Προϊσταμένη του ως υπουργός πολιτισμού είναι η έμπειρη αρχαιολόγος Λένα Μενδώνη, η οποία δεν προβλέπεται να ασχοληθεί καν με το αντικείμενο, δηλαδή με το πρωτάθλημα.

Τι ψάρια θα πιάσει ο Αυγενάκης; Ας ελπίσουμε ότι θα τον συνδράμει ο Μαρινάκης. Κι εγώ να ήμουν στη θέση του νέου υφυπουργού που είναι άσχετος, θα ήθελα να με συμβουλεύει ένας έμπειρος στο χώρο. Κάτι τελευταίο: Ο Αυγενάκης έχει γράψει βιβλίο με τίτλο ''Και ο Θεός φοβάται το ελληνικό κράτος''. Προς το παρόν άνευ σχολίων.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΝΟΥΜΕΡΟ 4 ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ BEATLES