ΤΟ ''ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ'' ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Για να μη ξεχνιόμαστε, αν αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε μια ''λεπτομέρεια'' στη σχέση του προέδρου της Δημοκρατίας με τον Μητσοτάκη, που ορκίστηκε χθες πρωθυπουργός. Και οι δυο ανήκουν στη ΝΔ, αλλά όταν ο Τσίπρας έκανε πρόεδρο δημοκρατίας τον Παυλόπουλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο μοναδικός βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διαφώνησε! Γιατί;

Δημοσίως ο τότε βουλευτής Μητσοτάκης, δυο μήνες μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, εξήγησε γιατί δεν αξιολογεί κατάλληλο και δεν δίνει ψήφο στον ανώτατο άρχοντα της χώρας. Στον 69χρονο ''καραμανλικό'' Παυλόπουλο (γεννήθηκε σαν αύριο 10 Ιουλίου, το 1950), ο νέος πρωθυπουργός καταλόγιζε:

- Ως υπουργός εσωτερικών δεν αντιστάθηκε στις «σειρήνες» του πελατειακού κράτους.
- Χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008.

- Τέλος, δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στη ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που θα επιθυμούσε ο υιός Μητσοτάκης.
Όταν πήρε την παρτίδα από τον καραμανλικό Μεϊμαράκη κι έγινε πρόεδρος της ΝΔ, δέχθηκε ένα ανέλπιστο τηλεφώνημα τη βραδιά του θριάμβου του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην άλλη άκρη του σύρματος ήταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας που είχε κάθε λόγο να μη θέλει ούτε να ακούσει, ούτε να δει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΝΔ. Τον μοναδικό βουλευτή του κόμματος του που είχε αρνηθεί εμφαντικά να τον ψηφίσει για το ύπατο αξίωμα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, λοιπόν, του έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη του, και διαισθανόμενος, ίσως τη δυσκολία του Κυριάκου να ζητήσει αυτός συνάντηση μαζί του, όπως είθισται σ' αυτές τις περιπτώσεις, τον κάλεσε ο ίδιος στο γραφείο του. Δεν αποκλείεται ο Μητσοτάκης να το κράτησε ''κρητικό'', όπως λέμε μανιάτικο, γιατί όταν διεκδίκησε την προεδρία στη ΝΔ είχε δεχθεί πολεμική από το μπλοκ των καραμανλικών.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΡΟΜΑΝΤΙΣΝΟΣ ΣΟΥ