ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40% Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

 

Ο Μητσοτάκης ο μεγάλος νικητής των εκλογών. Έτσι λένε. Έτσι είναι πράγματι; Αλλοιώς φαίνεται το πράμα την πρώτη νύχτα των εκλογών, αλλοιώς την επομένη και μάλλον διαφορετικά με το ψυχρό μάτι του σήμερα. Συμβαίνει να διαβάζεται πιο ώριμα το ίδιο αποτέλεσμα μετά από λίγες μόνο μέρες.

Μετά τις ευρωεκλογές, κέρδισε για δεύτερη φορά η ΝΔ με τον Μητσοτάκη, ανέβασε τα ποσοστά του και ο σύριζας του Τσίπρα. Και η διαφορά, μάλιστα, ανάμεσα στους δυο αντιπάλους μίκρυνε. Το 9.35% υπέρ Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές μειώθηκε σε 8,32% στις εθνικές εκλογές. Ρωτάς αν ο νικητής ήθελε μεγαλύτερη νίκη; Να ξεπεράσει το 40%, κάτι που δεν κατάφερε.

Και με το 39,85% η ΝΔ έπιασε αυτοδυναμία, στη σούμα 158 βουλευτές. Τι να τους κάνει περισσότερους; Ύστερα είναι και το άλλο. Όσο μεγαλύτερη η νίκη Μητσοτάκη, τόσο υψηλώτερες οι προσδοκίες από τον απλό κόσμο. Να το πω αλλοιώς: Τι να περιμένει κάποιος από μια κυβέρνηση που με το ζόρι έβγαλε 150-151 βουλευτές;

Νίκησε, λοιπόν, ο Μητσοτάκης κι ευτυχώς γι΄αυτόν που δεν θριάμβευσε. Ο θρίαμβος θα ήταν, πρώτα αν αύξανε τη διαφορά του από τον Τσίπρα, και μετά να έπαιρνε μεγαλύτερο ποσοστό από εκείνο των Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου. Τελικά, μια χαρά του έκατσε, και τον βολεύει η δεύτερη νίκη του Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμα:

SCOUTING ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΝΕ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ