ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΦΑΣΙΣΤΑ

 

Κανένας πολιτικός όποιου χρώματος κυλότα φοράει δεν τόλμησε να χαρακτηρίσει φασίστες εκείνους που ψήφιζαν Χρυσή Αυγή. Επειδή φοράνε διαφόρων χρωμάτων σλιπάκια δημοσιογράφοι και πολιτικοί, αν κάποιος επώνυμος πει κάτι π.χ. για τους μετανάστες και τους ρομά, επιτόπου θα τον βγάλουν φασίστα και ακροδεξιό. Και θα πουλήσουν μούρη, ότι οι ίδιοι είναι δημοκράτες και μαχητές του κώλου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις συλλογικότητες.

Η δύναμη και η αλήθεια της δημοκρατίας, όχι η μαϊμού και υποκριτική στάση εκείνων που εμπορεύονται λόγω επαγγέλματος τη δημοκρατία, βρίσκεται στην ελευθερία της γνώμης. Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας, να επιτρέπει και στον πιο μαλάκα, στον κάθε ανώμαλο, να εκφράζει την άποψη του. Ακόμα και στον γνήσιο φασίστα. Στον συνειδητοποιημένο φασίστα. Αυτόν που αρνείται τη δημοκρατία.

Αν οι αληθινοί δημοκράτες δεν αντέχουν τη δημόσια τοποθέτηση του φασίστα, τότε δεν είναι άξιοι να κυκλοφορούν σε καθεστώς δημοκρατίας. Ποια είναι η κουβέντα;

Έπεσε το πανηγύρι της ξεφτύλας γιατί έμεινε εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή. Τι εννοούν; Ότι οι Μιχαλολιάκοι και οι Κασιδιάρηδες, αυτοί οι 15-20 της συμμορίας ψήφιζαν το 7 και 8%; Όχι, βέβαια. Κόσμος και κοσμάκης τους ψήφιζε. Γιατί, λοιπόν, δεν αποκαλούν φασίστες αυτούς που ψήφιζαν το κόμμα που το χαρακτηρίζουν και το πολεμούν ως φασιστικό; Μήπως εννοούν ότι αυτοί που το έριχναν στη φασιστική Χρυσή Αυγή δεν ήξεραν τι τους γίνεται. Και πάλι όφειλαν να κάνουν την κριτική τους. Να μας πουν πόσοι στην Ελλάδα ξέρουν τι ψηφίζουν, είτε χρυσαυγίτες και αριστερούς είναι, είτε δεξιούς και κεντρώους.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ, Ο ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ