ΤΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΞΕΧΑΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έκανε δώρο ένα κομπολόι στους βουλευτές. Αγόρασε 299 μπεγλεράκια χωρίς να τους ρωτήσει αν φουμάρουν ή όχι. Ίσως γιατί δεν ήθελε να προσβάλλει όσοι είναι... χρήστες τσιγάρου ακόμα και μέσα στο κοινοβούλιο. Αντιληπτό. Η πρωτοβουλία του Τασούλα, με ένα θυμιατικό με οργανικά αρωματικά λιβάνια κομπολογάκι έχει σκοπό να... αποπροσανατολίσει τους καπνιστές και να μην ψάχνουν το πακέτο και τον αναπτήρα.

Βάρδια πλάι σε κάμπο φαλακρό
Κι ο Σταυρός του Νότου με τα στράλια
Κομπολόι κρατάς από κοράλλια
Κι άκοπο μασάς καφέ πικρό
Νίκος Καββαδίας

Η ανάγκη της προσευχής γέννησε στους βουδιστές και μετά στους μουσουλμάνους το κομπολόι, που υιοθετήθηκε στη συνέχεια πρώτα από τους καθολικούς και μετά τους ορθόδοξους χριστιανούς, ''εργαλείο'' θρησκευτικό του ασκητισμού, όχι απλά μοναχισμού. Οι φανατίλες του βουδισμού και του ισλάμ μετρούσαν τις προσευχές του με τις χάντρες περασμένες σε κορδόνι που συμβολίζει το θείο και ενώνει το σύμπαν.

Οι Έλληνες είδαν αξεσουάρ που τόνιζε τη μαγκιά τους, ενώ για το το παπαδαριό το κομποσχοίνι σκοτώνει το άγχος. Γι΄ αυτό ο πρόεδρος της Βουλής παράγγειλε, ελπίζω χωρίς να επιβαρύνει το δημόσιο, τα βουλευτικά κομπολόγια. Τους πληρώνουμε τα σέα τους και τα μέα τους, όχι κι άλλα κερατιάτικα, ψιλά και χοντρά.

Μήπως αύριο αρχίσουν να μοιράζουν και προφυλακτικά σε βουλευτές, γιατί κάποιοι είναι μπερμπάντηδες και δεν κρατιούνται βλέποντας σέξυ και προκλητικές στο ντύσιμο βουλευτίνες.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ''ΠΙΣΩ'' ΜΕ ΓΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΖΕΛΑ