ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

 

Το καλό είναι αριστερό. Έτσι έχει περάσει στη συλλογική συνείδηση. Από την άλλη, το κακό είναι δεξιο. Διακοπή, απαραίτητη, για προειδοποιήση. Αν δεν έχει καθαρό μυαλό ο αναγνώστης δεν αξίζει καν να συνεχίσει να διαβάζει. Ποιος ο λόγος να γίνει παπόρι; Καθαρό μυαλό σημαίνει να μην είναι κολλημένος. Να δέχεται την αλήθεια και να μην επιμένει στα κολλήματά του.

Άλλο αριστερό, άλλο αριστερός. Μην τα μπερδεύουμε. Ας συμφωνήσουμε, κατ' αρχήν, ότι το αριστερό είναι το λαϊκό. Και το δεξιό είναι σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού. Επειδή θέλουμε να τρέξουμε την κουβέντα, θα χάσουμε τη μπάλλα αν ξοδευτούμε στο γιατί συμφέρει καλύτερα τον λαό το αριστερό, όχι το δεξιό.

Παρένθεση. Η κουβέντα με αφορμή ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ιθαγενών. Τι οα πει ιθαγενής. Αυτός που ζει στον τόπο που γεννήθηκε, και είναι η πατρίδα των παππούδων του. Αυτόχθων τον λες και γηγενή και ντόπιο. Από τη μια ο ιθαγενής, από την αάλλη ο άποικος, ο μετανάστης, ο πρόσφυγας.

Από την εποχή του Αδάμ η Ιστορία του ανθρώπου χαρακτηρίζεται από μετακινήσεις πληθυσμών. Για διάφορους λόγους. Ειρηνικούς και βίαιους. Και για να μπούμε στο θέμα, από τότε που έσκασε μύτη στην πιάτσα αυτό που λέγεται αριστερά, πριν ενάμισυ αιώνα περίπου, ο μετανάστης είναι ο αδύναμος, ο φουκαράς, άρα χρειάζεται φροντίδα. Γιατί σαν απροστάτευτος ο ξένος είναι καλός, και ο αριστερός που εκπροσωπεί το καλό, οφείλει να του συμπαρασταθεί. Που σημαίνει πως είναι δεξιός, δηλαδή παλιάνθρωπος, σκέτη λέρα ο έχων αμφιβολίες και υποψίες για τον μετανάστη.

Η κορυφαία Ελληνίδα ποιήτρια Κική Δημουλά τόλμησε να πει κακή κουβέντα, η γυναίκα δεν είπε τίποτα... επιλήψιμο για τον μετανάστη που την ενοχλούσε στο παγκάκι του πάρκου. Επιτόπου την παρέλαβε ο ταγματασφαλιτισμός της ποδοσφαιρικής εξέδρας που χαρακτηρίζει τον φασίστα αριστερό. Είπαμε. Άλλο αριστερός, άλλο αριστερό. Άλλο δεξιός, άλλο δεξιό. Δεν κρίνουμε ιδέες, πολιτικές, κόμματα, κρίνουμε άτομα, συμπεριφορές, πρακτικές.

Είπαμε. Το αριστερό είναι το καλό. Όποιος έχει αντίθετη άποψη την έβαψε. Ακόμα κι αν ισχυρισθεί ότι πράγματι το αριστερό είναι καλό, όμως κάποιοι αριστεροί είναι ρουφιάνοι, άξεστοι, λαμόγια του κερατά.

Ποιητής είναι, καλλιτέχνης, επιστήμονας, δημοσιογράφος, επιχειρηματίας, συγγραφέας, τον τελειώνουν με τη μια αν διανοηθεί να πει κάτι έξω από την ηθική της αριστεράς. Το ξέρουν όλοι πως το καταφέρνουν όταν αποφασίσουν να στιγματίσουν κάποιον. Άτομα ανύπαρκτα, ασήμαντα, άδεια μύδια, δεν κωλώνουν να καταδικάσουν πνευματικά μεγέθη όπως είναι η Δημουλά. Επειδή είναι κληρονομικοί φορείς του αγίου πνεύματος της Ιεράς Εξετάσεως, όπως τους το παρέδωσε το Βατικανό από τότε που η καθολική εκκλησία αποφάσισε να στέλνει άψαλτους με βασανιστήρια και τις πυρές τους αιρετικούς.


Διαβάστε ακόμα:

ΦΟΒΕΡΟ! ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ... ΖΟΥΡΑΡΙ