ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΧΟΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΚΑΡΣΙΛΑΜΑ

 

Από γυριστή στη γυριστή την πάει ο Τσίπρας. Αυτή τη μαλακία λένε για τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος το μόνο που σκέπτεται είναι πότε θα ξαναβρεθεί στο Μέγαρο. Στου Μαξίμου, όχι της Μουσικής. Πολιτικός είναι ο άνθρωπος, όχι μουσικός. Και σαν πολιτικός είναι άδικο να τον σχολιάζουν επειδή κάνει κωλοτούμπες, στο κοκορέτσι με τις συνεχείς γυριστές. Γιατί να φταίει αυτός όταν ο κόσμος κι όχι οι αρχές του και οι θέσεις του, τον θέλουν έτσι. Να απομακρύνεται από την αριστερά.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974. Ο θα 'ρθω και θα τα διαλύσω όλα. Τίποτα όρθιο από τα παλιά δεν θα μείνει όρθιο. Θα ξεχάσετε αυτά που ξέρατε. Και τι έκανε ο σεισμικός Αντρέας; Συνεχώς μαλάκωνε τις θέσεις του. Γιατί; Δεν σταμάτησε να μοιάζει όλο και περισσότερο με τον αντίπαλο, τη ΝΔ. Γιατί; Είναι ο αφελής όποιος ισχυριστεί ότι ο μεγάλος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν είχε... συνέπεια. Ο άνθρωπος ήθελε να γίνει πρωθυπουργός, όχι να μείνει μονίμως στην αντιπολίτευση. Γι’ αυτό υποχρεωνόταν να κάνει τον καραγκιόζη. Τον θεατρίνο. Τον κωλοτούμπα.

Έτσι και ο Τσίπρας. Τα ανακατεύει όλα, ζεϊμπέκικο με καλαματιανό και τσάμικο με τσιφτετέλι. Κανονικά ο κόσμος, αν είχε αξιοπρέπεια και αξιοπιστία, θα έπρεπε να τον φτύσει τον Τσίπρα. Μας δουλεύεις, σύντροφε; Το ξεκίνησες με αριστερό λόγο κατά της Ευρώπης και την πήγες τη δουλειά στους ύμνους για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ.

Η πόρνη, όμως, λέω για τον κόσμο, και γούσταρε τον αντιευρωπαϊστή και αντιμνημονιακό και αντικαθεστωτικό Τσίπρα, αλλά και δεν ήθελε να το παρατραβήξει αυτός, να... τρομάζει με τις ακραίες του θέσεις.

Τον δούλευε και συνεχίζει να δουλεύει τον κόσμο ο Τσίπρας. Τρέχοντας το πάει να στήσει στα ίσα ένα άλλο ΠΑΣΟΚ κι όμως λέει ότι πάμε για κάτι... ''καινούργιο''. Και γιατί να φταίει αυτός κι όχι ο κόσμος, ο οποίος φοβάται μήπως και δεν …δουλευτεί; Ο πρωθυπουργός, για να μη ξεχνιόμαστε δεν γίνεται νταηλίκι, αλλά με τη ψήφο του κόσμου.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, θυμίζω ότι ήταν κάθετα ενάντια της ΕΟΚ και μετά το ΠΑΣΟΚ θεωρούσε ιστορική του επιτυχία ότι επί των κυβερνήσεών του η Ελλάδα έγινε πλήρες μέλος της οικονομικής κοινότητος.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟ ΣΠΙΤΙ