ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

Ο πρωθυπουργός έχει κι αυτός την Παράγκα του. Όπως το λέω. Την προσωπική του οργάνωση, όχι απαραίτητα εγκληματική. Πάντως, δεν γνωστοποιούνται όσα κάνουν τα προσωπικά εργαλεία του πρωθυπουργού. Το επιτελείο του. Για το καλό της χώρας αναλαμβάνουν αποστολές, κάνουν νταραβέρια, τέλος πάντων ό,τι διεκπεραιώνουν τα στελέχη της πρωθυπουργικής παράγκας, που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν ενεργούν θεσμικά, αλλά μόνο για λογαριασμό του αφεντικού.

Στη δημοκρατία δυτικού τύπου, την οποία έχουν ασπαστεί όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα από το 1821, δεξιές, κεντρώες, αριστερές, όλο το παιχνίδι της εξουσίας το κάνει προσωπικά ο πρωθυπουργός. Και στηρίζεται κατά βάσιν από την ''παράγκα'' του, όχι από το κόμμα του. Δούλα του πρωθυπουργού είναι το κόμμα του. Αρχηγός είναι, αλλά για να κρατιούνται τα προσχήματα τα... δημοκρατικά έχει το αξίωμα του.. προέδρου. Επειδή είναι εκλεγμένος από τα μέλη του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός, το λέμε ήρεμα, για να ασκεί τα καθήκοντα του, να παράγει κυβερνητικό έργο, έχει συνεργασία καθημερινή με τους επιλεγμένους προσωπικά από τον ίδιον μαστόρους της δουλειάς. Εκείνους τους γάτους που παίζουν στα δάκτυλα ό,τι έχει σχέση με κόμματα, με κρατικούς φορείς, με ΜΜΕ.

Την λέμε ''παράγκα'' διότι είναι ''κλειστός κύκλος ατόμων'' πέραν από την κυβέρνηση, τη Βουλή, το κόμμα και το κράτος. Είναι ομάδα ανθρώπων πιστών στον πρωθυπουργό, που αν χρειαστεί θα δράσει και ''παράτυπα'', όχι απαραίτητα παράνομα.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΟΝΟ ΚΑΙ... ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ