ΔΕΝ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ... ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΛΕΦΤΑ

 

Ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε στο Πόθεν Έσχες ότι έχει στην άκρη μόνο 1.500 ευρώ, και ότι χρωστάει στο δημόσιο και στις τράπεζες ένα ποσό 1,250.000 ευρώ. Σαλτάρεις μέχρι το ταβάνι. Αεροπλάνο γίνεσαι, πετιέσαι ψηλά από την έκπληξη. Μια κουβέντα φτάνει. Είναι πρόκληση για την κοινωνία να διορίζεται υπουργός άτομο που ήταν ρέστος, σύμφωνα με τη δήλωση του. Που την έβγαζε επειδή κάποιοι μαλάκες τον είχαν ψηφίσει βουλευτή. Τα δηλωμένα ετήσια έσοδα του πρώην παρουσιαστή, που έκανε μεταγραφή από τους αριστερούς Ανέλ στο δεξιό Σύριζα (σωστά το λέω... ), ήταν 101.000 ευρώ, προφανώς όσα τσέπωνε από το βουλευτιλήκι.

Η κυρία Έλενα Κουντουρά, η οποία κι αυτή επανέκαμψε σε δεξιό κόμμα, από τη ΝΔ στον Σύριζα, αφού πολέμησε τα μνημόνια στους αντιστασιακούς Ανέλ, έχει κομπόδεμα 5.000 ευρώ, χρωστάει 878.000 και ετήσια έσοδα 44.640 ευρώ. Θυμίζω, για όσους το έχουν λησμονήσει, ότι η Κουντουρά ήταν υπουργός τουρισμού από την πρώτη μέρα της συμμαχικής κυβέρνησης των Συρζανέλ μέχρι τις παραμονές των εκλογών, όπου ψηφίστηκε ευρωβουλευτής.

Λοιπόν! Επειδή μιλάνε για δημοκρατία. Επειδή, θυμίζω, η δημοκρατία γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα. Και χωρίς να ρίχνω την παραμικρή αιχμή, άλλωστε η κουβέντα είναι ακαδημαϊκού χαρακτήρος και η περίπτωση Κουντουρά, Κουίκ λειτουργεί την αφορμή, λέω το εξής:

Ήταν απίθανο στην αθηναϊκή δημοκρατία να αναλάβει δημόσιο πόστο άτομο που χρωστούσε στο δημόσιο. Αυτά τα τρελά γίνονται μόνο σήμερα. Πολιτικοί με προσωπικό οικονομικό πρόβλημα να έχει βαρέσει κόκκινο, να διαχειρίζονται δισεκατομμύρια του δημοσίου.

Διαβάστε ακόμα:

... ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ