ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

 
Χωρίς πολλά λόγια. Τις μεγάλες εξετάσεις της η Ελλάδα του σήμερα θα τις δώσει το 2021. Στο πως θα γιορτάσει την επέτειο του 1821. Εξετάσεις απέναντι στη διεθνή κοινότητα και απέναντι στην ίδια της την Ιστορία. Πως θα αναδείξει το γεγονός του ξεσηκωμού, πριν ακόμα ξεκινήσει η οργάνωση του ελληνικού κράτους. Πριν, δηλαδή, ξεκινήσει η πορεία της υποτίθεται νεώτερης Ιστορίας μας. 
Το έργο είναι χοντρό. Βαρύ κι ασήκωτο. Είναι η τεράστια ευκαιρία να ξεβρακωθεί ο βρώμικος και άτιμος ρόλος του ξένου παράγοντα. Των μεγάλων δυνάμεων και των οργάνων τους. Και να μάθει το σύμπαν, για μια φορά ακόμα, αυτή τη φορά με τον πιο σωστό επικοινωνιακό τρόπο, τι σημαίνει ελληνισμός και πόσο ο ελληνικός πολιτισμός επηρέασε την παγκόσμια ανθρωπότητα.
Προσέχω τις λέξεις που χρησιμοποιώ. Ελληνισμός, ελληνικός πολιτισμός. Βγάζω από το λογαριασμό τον ελληνικό λαό, το ελληνικό κράτος, τους Έλληνες πολιτικούς, καλλιτέχνες, επιστήμονες, ποιητές, στοχαστές. 
Έγινε χθες ένα πρώτο νταραβέρι στη Βουλή, με την παρουσία και της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου, η οποία ανέλαβε τσιρίμπασης τούτης της μέγιστης εθνικής δουλειάς. Και ξεκινήσανε να φτιάξουν επιτροπή για τα 200 χρόνια του 1821, με άτομα που, εκτός των άλλων, θα τους προτείνουν τα... κόμματα. Α, ρε, να σηκωνόντουσαν από τον τάφο τους Κολοκοτρώνης και Καραϊσκάκης, Νικηταράς και Ανδρούτσος. Να μας έλεγαν τις πουστιές και τις κλεψιές των πολιτικών.
Από και ως που το Κινάλ και η ΝΔ, ο Σύριζας και το ΚΚΕ, που ποτέ στην ατζέντα τους δεν είχαν το 1821, να δώσουν εκπρόσωπο; Τα κόμματα μόνο περήφανα δεν πρέπει να είναι για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος. Τι λέμε! Συνεχίζουν την ίδια ''γραμμή'' τα σημερινά, λες και είναι η συνέχεια των πρώτων κομμάτων που συστάθηκαν με την έγκριση των ξένων.
Διαβάστε ακόμα:

ΜΑΖΟΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΛΕΝΙΝ