ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ

 
Απαραίτητος ο ναζιστής στον αριστερό. Σ'  αυτόν που παριστάνει τον αριστερό. Και στον άλλον που προέρχεται από την αριστερά και το παίζει ενσανζ και αξαντρίκ αριστερός. Που ναι μεν καταγράφεται πρώην αριστερός, αλλά δεν έχει απομακρυνθεί από τις αριστερές του καταβολές.
Τι λέγαμε; Ό,τι το πιο βολικό για τον αριστερό το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη ανέβηκε η ακροδεξιά. Συνεχίζει το παιχνίδι ποδοσφαιρικά ο παραδοσιακός από τη μια και από την άλλη ο της μοντέρνας αφηρημένης τέχνης αριστερός. Δηλαδή; Δεν μας λένε και οι μεν και οι δε αριστεροί, κάθε σχολής, ημερήσιας και νυχτερινής, ποιοι είναι οι ίδιοι. Μας ζαλίζουν τον έρωτα, να μας πουν ποιοι είναι οι φασίστες. Οι εθνικιστές. Οι ακροδεξιοί.
 Κάποτε το δίπολο ήταν αριστεροί και δεξιοί. Σήμερα το πακέτο παίζει αριστεροί- ακροδεξιοί. Η μια πλευρά κονομάει πόντους από την άλλην. Γιατί το ξέρουν. Μόνο αν ψηλώσει οι μεν, θα βάλουν τακούνια και θα πάρουν μπόι οι δε. 
 
Ο αριστερός θα στηθεί απέναντι στον εθνικιστή. Ποιος άλλος; Ο αριστερός περιμένει να κληθεί πάλι αντίκλητος. Ο καραδεξιός θα παρουσιάσει όπλα απέναντι στον αριστερό, όταν αυτός ξανασηκώσει κεφάλι. Ο αριστερός Είναι ο αντίπαλός, αλλά και ο «σύμμαχός» του. Το ''ταίρι'' του.

Βούλιαξε ο κομουνισμός. Πέθανε. Δεν υπάρχει. Δεν θα τον θάψουμε, όμως. Ούτε θα κάνουμε μνημόσυνο στον κομουνισμό. Όχι. Καβατζαρισμένος θα είναι. Στο περίμενε. Ο φασισμός θα αναστήσει τον κομουνισμό. Την ακροδεξιά να ανέβει κι άλλο εύχεται η αριστερά για να ξαναβγεί δυνατά στη σέντρα. Έρχεται κατεπειγόντως ο εξορκιστής. Να πετάξει τη μαρμαρόπλακα, να τον ξαναφέρει στη ζωή. Να ανεμίσουν τα κόκκινα λάβαρα και να σκεπάσουν τα μαύρα λάβαρα.
 
Αν δεν τσαμπουκαλευτούν τα μαύρα λάβαρα τότε τα κόκκινα λάβαρα δεν πιάνουν μια ούτε για σώβρακα κόκκινα και ροζ με πουά μωβ. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει ο Λένιν για πάρτη της αριστεράς θα το καταφέρει ο Χίτλερ της ακροδεξιάς. Η αριστερά θα ξαναμπεί στο παιχνίδι μόνο από τον αντίπαλο της, την ακροδεξιά. Χαίρετε.

 Διαβάστε ακόμα:

ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΒΑΡΕΙΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ