ΠΟΛΕΜΟΣ, Η ΠΡΩΤΗ ΜΠΙΖΝΑ ΣΤΗ ΓΗ

 
Περισσότερο από κάθε άλλη χώρα οι ΗΠΑ είναι που καίγονται, και γι' αυτό ξοδεύουν δις στη σχετική προπαγάνδα, να πείσουν τον πλανήτη ότι πάσχουν, ότι τα δίνουν όλα για την... ειρήνη. Η πλανηταρχία του αιώνα μας έχει συμπεριφορά κατακτητή, λες της ανήκει το σύμπαν, και πάντα σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα κινείται επιθετικά, ωμά σε βάρος άλλων χωρών. 
Υπ' όψιν, και μη φανεί παράδοξο, το σύστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρεται περισσότερο να κερδίσει την κοινή γνώμη στο εσωτερικό, παρά στο εξωτερικό. Μην πούμε άλλα επ' αυτού. Μόνο σημειώνω ότι αναφέρομαι στο ''σύστημα'', όχι στην κυβέρνηση, η οποία απλά είναι εργαλείο του συστήματος, και το υπηρετεί. Που σημαίνει η κρατική προπαγάνδα δεν δίνει τα ρέστα της να πείσει τους απολιτιίκ πολίτες να προτιμήσουν το ρεπουμπλικάνικο ή το δημοκρατικό κόμμα.
Για σκέψου να μη μασάει ο κόσμος στην Αμερική ότι το κράτος τους, η κυβέρνηση τους κάνει ό,τι κάνει διότι ενδιαφέρεται να πατάξει την... τρομοκρατία, να κατοχυρώσει την... ειρήνη. 
Επί του θέματος. Γιατί οι ΗΠΑ που μετά τον βήτα παγκόσμιο πόλεμο πήραν την παγκόσμια εξουσία και την... υποχρέωση να αστυνομεύουν τον γλόμπο, ξηγιόνται τόσο καουμπόυκα, λες κι όλοι οι άλλοι είναι ινδιάνοι. Λες ότι αυτοί είναι μπάτσοι, όργανα της τάξεως κι όλοι όσοι την... προκαλούν είναι έμποροι ναρκωτικών, λευκής σαρκός, παράνομοι μπουκ, λεσχιάρχες μπαρμπουτιέρας, λαθρέμποροι διαμαντιών, όπλων, κατασκευάζουν όπλα και τράπουλες χωρίς την άδεια του Λευκού Οίκου κλπ.
Για την κονόμα. Τι άλλο; Η Νο 1 μπίζνα είναι ο πόλεμος. Γι' αυτό κάνουν πόλεμο ή απειλούν να μπουκάρουν εδώ κι εκεί. Ξηγιόνται έτσι, πλασάρονται για τον πρώτο μπαμπούλα διότι κερδίζουν δις. Και δεν υπάρχει δεύτερη κουβέντα επ' αυτού. 
 Προσοχή. Δεν ενδιαφέρει την Αμερική να κερδίσει στρατιωτικά εκτός έδρας. Αδιαφορεί επίσης για το τεράστιο οικονομικό κόστος κάθε στρατιωτικής επιχείρησης. Το δημόσιο επιβαρύνεται με δις με τις πολεμικές αλητείες στα Ιράκ και Αφγανιστάν. Να κυνηγήσει τάλιμπαν και τζιχαντιστές, όποιους άλλους ταραξίες, που αν δεν υπήρχαν θα τους έβγαζε σαν τα κουνέλια από το καπέλο του ταχυδακτυλουργού.

Χάνει δις δολάρια η Αμερική με τους τσαμπουκάδες της, αλλά ξεσκίζει το δημόσιο από τις παραγγελίες που πέφτουν στις πολεμικές βιομηχανίες της. Δεν έχουν άλλη επιλογή οι 29-30 χώρες γύρω από την άλφα εστία πολέμου που προκαλούν οι ΗΠΑ, θα κάνουν παραγγελίες στα αμερικάνικα εργοστάσια της πολεμικής βιομηχανίας. Από το φόβο μη μπλέξουν στα μπαμ μπουμ της χώρας της ειρήνης. Και της ελευθερίας..
      
Ερώτηση αφελής. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχείριο των πολεμικών βιομηχανιών; Όχι, δεν είναι. Δεν χρειάζεται το σύστημα να τον κάνει Φιλιπινέζα του. Διαπλεκόμενο. Απλά δεν μπορεί να ξεφύγει ο πρόεδρος, και, χωρίς καν να του το ζητήσουν, θα αποφασίσει υπέρ των αμερικάνικων συμφερόντων. Κι αυτός κοπανάει τον Σαντάμ στο Ιράκ, μετά τον Καντάφι στη Λιβύη, τον Μιλόσεβιτς στην Σερβία, την Αλ Κάιντα, τους ΙΣΙΣ, όπου υπάρχει ψωμί να δαγκώσουμε. Να κάνουμε κατανάλωση πολεμικού υλικού. 
Πρώτη κονόμα της γης ο πόλεμος. Μετά έρχεται το ναρκωτικό.
        
Το τελευταίο, όσο κι αν διαβαστεί ακραίο. Αν οι ΗΠΑ κάτσουν στα αυγά τους, στρατιωτικά δραστηριοποιούνται μονάχα αμυντικά, τότε θα πεθάνει η πλανηταρχία. Θα σκάσει οικονομικά. Ο πόλεμος, κυρίως ο πόλεμος αιμοδοτεί την πρώτη δύναμη του πλανήτη. Και την κρατάει πρώτη.
Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ... ΣΕΞ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΥΣ