ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ

 

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το πως θα κάτσει το ελλητουρκικό εξαρτάται από τη στάση του ξένου παράγοντα. Σε ποιο βαθμό θα παρέμβουν κόντρα στον Ερντογάν, Η Ελλάδα, κατά τα ψέματα, τι μπορεί να κάνει μόνη της; Πολλά, αλλά αυτό ζητάει ο Τούρκος, να σε παρασύρει στο παιχνίδι του και όπως είναι σίγουρος στο τέλος αυτός να έχει το επάνω χέρι.

Κατ' αρχήν. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Τι θα πει ''ελλητουρκικό''; Δεν θα υπήρχε καν τέτοιο ζήτημα αν η Τουρκία δεν είχε απαιτήσεις που δεν προβλέπονται από διεθνείς συμφωνίες. Και στη συνέχεια να τονίσουμε το αυτονόητο. Ότι ακόμα κι αν η πλευρά της Ελλάδος προχωρήσει σε συμφωνία με την Τουρκία, δηλαδή κάνει κάποιες παραχωρήσεις, είναι βέβαιο ότι ο Ερντογάν πολύ σύντομα θα ζητάει κι άλλα.

Δεδομένο. Δεν υπάρχει πολιτικός, πρωθυπουργός που θα υπέγραφε σήμερα κάποιο κωλόχαρτο για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Τουρκίας. Ο κίνδυνος που θα τον απειλούσε δεν θα προερχόταν από κάποια ''17 Νοέμβρη''. Απλά δεν στέκεται κανένας πρωθυπουργός αν υπογράψει, καταραμένος θα 'ναι σ' όλη τη ζωή του και θα κοιμάται με το φόβο.

Επί του θέματος. Τα μεγάλα λόγια δεν δίνουν λύσεις. Η τράπουλα είναι στημένη, που σημαίνει ότι μόνη της η Ελλάδα δεν τα καταφέρνει στα ίσα με την Τουρκία. Ζημιά θα της κάνει, που η Τουρκία θα το θυμάται στους αιώνες, όμως η τελική νίκη δεν είναι στο πρόγραμμα. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αν οι ξένοι ''φίλοι'' μας και οι σύμμαχοι μας θα ενεργοποιηθούν. Αυτό θα γίνει είτε γιατί τα συμφέροντα τους συγκρούονται με την Τουρκία, είτε γιατί η ελληνική διπλωματία ''υποχρεώσει'' τον ευρωπαϊκό κυρίως παράγοντα να σταθεί στο ιστορικό του ύψος. Και θα φρενάρει το πρώην συνεταιράκι του Χίτλερ, λέω την Τουρκία.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΣΟ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ''ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ'' ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ